Naanbrød med mango-agurke-raita 10 stk.
Tid: 40 minutter. Hævetid: 1 time
DET SKAL DU BRUGE TIL NAANBRØD
50 g smør
30 g gær
4 dl lunkent vand
1½ dl cremefraiche 9 %
10 g salt
10 g sukker
1 æg
ca. 900 g hvedemel
2-3 spsk. jomfru i
det grønne (nigellafrø)
olie til stegning
MANGO-AGURKE-RAITA
½ agurk
2 forårsløg
½ mango
2½ dl yoghurt naturel
1 spsk. finthakket frisk koriander
1 spsk. finthakket frisk mynte
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
salt og friskkværnet peber
Er du ikke til naanbrød kan du prøve disse lækre hjemmelavede focaccia med løg og timian
Opskrift - sådan laver du naanbrød med mango- agurke-raita
1. Naanbrød: Smelt smørret, og køl det lidt af. Opløs gæren i vandet. Tilsæt cremefraiche, salt, sukker, æg og smør, og pisk det godt sammen. Rør mel i, lidt ad gangen, til dejen er glat og slipper fingrene. Ælt i 5-6 minutter, og lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, til den er dobbelt størrelse.
Del dejen i 10 lige store klumper, og rul dem ud i dråbeform. Drys med jomfru i det grønne-frø, og rul en ekstra gang for at få frøene til at hænge fast. Steg 1 brød ad gangen på en meget varm pande smurt med lidt olie. Steg brødene 2-3 minutter på hver side.
2. Mango-agurke-raita: Skyl og flæk agurken, og skrab kernerne ud. Skær agurken i fine tern. Rens og snit forårsløg. Skræl mangoen, og skær den i fine tern. Bland alle ingredienserne, og smag til med salt og peber. Servér som dip til naanbrødene.
PRØV OGSÅ: Lav selv de lækreste hjemmelavede burgerboller