naanbrød
Brød

Naanbrød med mango-agurke-raita

27. januar 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Bag selv dine naanbrød - de bliver SÅ meget bedre end dem du køber. Her får du opskriften på naanbrød med lækker fyld af mango-agurke-raita

Naanbrød med mango-agurke-raita 10 stk.

  Tid: 40 minutter. Hævetid: 1 time   DET SKAL DU BRUGE TIL NAANBRØD 50 g smør 30 g gær 4 dl lunkent vand 1½ dl cremefraiche 9 % 10 g salt 10 g sukker 1 æg ca. 900 g hvedemel 2-3 spsk. jomfru i  det grønne (nigellafrø) olie til stegning   MANGO-AGURKE-RAITA ½ agurk 2 forårsløg ½ mango 2½ dl yoghurt naturel 1 spsk. finthakket frisk koriander 1 spsk. finthakket frisk mynte 1 tsk. stødt koriander 1 tsk. stødt spidskommen salt og friskkværnet peber   Er du ikke til naanbrød kan du prøve disse lækre hjemmelavede focaccia med løg og timian  

Opskrift - sådan laver du naanbrød med mango- agurke-raita

  1. Naanbrød: Smelt smørret, og køl det lidt af. Opløs gæren i vandet. Tilsæt cremefraiche, salt, sukker, æg og smør, og pisk det godt sammen. Rør mel i, lidt ad gangen, til dejen er glat og slipper fingrene. Ælt i 5-6 minutter, og lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, til den er dobbelt størrelse. Del dejen i 10 lige store klumper, og rul dem ud i dråbeform. Drys med jomfru i det grønne-frø, og rul en ekstra gang for at få frøene til at hænge fast. Steg 1 brød ad gangen på en meget varm pande smurt med lidt olie. Steg brødene 2-3 minutter på hver side.   2. Mango-agurke-raita: Skyl og flæk agurken, og skrab kernerne ud. Skær agurken i fine tern. Rens og snit forårsløg. Skræl mangoen, og skær den i fine tern. Bland alle ingredienserne, og smag til med salt og peber. Servér som dip til naanbrødene.   PRØV OGSÅ: Lav selv de lækreste hjemmelavede burgerboller  

Læs også