Naanbrød med mango-agurke-raita 10 stk.
Tid: 40 minutter. Hævetid: 1 time
DET SKAL DU BRUGE TIL NAANBRØD50 g smør30 g gær4 dl lunkent vand1½ dl cremefraiche 9 %10 g salt10 g sukker1 ægca. 900 g hvedemel2-3 spsk. jomfru i det grønne (nigellafrø)olie til stegning
MANGO-AGURKE-RAITA½ agurk2 forårsløg½ mango2½ dl yoghurt naturel1 spsk. finthakket frisk koriander1 spsk. finthakket frisk mynte1 tsk. stødt koriander1 tsk. stødt spidskommensalt og friskkværnet peber
Er du ikke til naanbrød kan du prøve disse lækre hjemmelavede focaccia med løg og timian Opskrift - sådan laver du naanbrød med mango- agurke-raita
1. Naanbrød: Smelt smørret, og køl det lidt af. Opløs gæren i vandet. Tilsæt cremefraiche, salt, sukker, æg og smør, og pisk det godt sammen. Rør mel i, lidt ad gangen, til dejen er glat og slipper fingrene. Ælt i 5-6 minutter, og lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, til den er dobbelt størrelse.Del dejen i 10 lige store klumper, og rul dem ud i dråbeform. Drys med jomfru i det grønne-frø, og rul en ekstra gang for at få frøene til at hænge fast. Steg 1 brød ad gangen på en meget varm pande smurt med lidt olie. Steg brødene 2-3 minutter på hver side. 2. Mango-agurke-raita: Skyl og flæk agurken, og skrab kernerne ud. Skær agurken i fine tern. Rens og snit forårsløg. Skræl mangoen, og skær den i fine tern. Bland alle ingredienserne, og smag til med salt og peber. Servér som dip til naanbrødene.
PRØV OGSÅ: Lav selv de lækreste hjemmelavede burgerboller