Brød og bagværk
27. januar 2016

Naanbrød med mango-agurke-raita

Bag selv dine naanbrød - de bliver SÅ meget bedre end dem du køber. Her får du opskriften på naanbrød med lækker fyld af mango-agurke-raita
Af: Timm Vladimir
Naanbrød med mango-agurke-raita

Foto: Columbus Leth

Naanbrød med mango-agurke-raita 10 stk.

Tid: 40 minutter. Hævetid: 1 time DET SKAL DU BRUGE TIL NAANBRØD50 g smør30 g gær4 dl lunkent vand1½ dl cremefraiche 9 %10 g salt10 g sukker1 ægca. 900 g hvedemel2-3 spsk. jomfru i det grønne (nigellafrø)olie til stegning MANGO-AGURKE-RAITA½ agurk2 forårsløg½ mango2½ dl yoghurt naturel1 spsk. finthakket frisk koriander1 spsk. finthakket frisk mynte1 tsk. stødt koriander1 tsk. stødt spidskommensalt og friskkværnet peber Er du ikke til naanbrød kan du prøve disse lækre hjemmelavede focaccia med løg og timian

Opskrift - sådan laver du naanbrød med mango- agurke-raita

1. Naanbrød: Smelt smørret, og køl det lidt af. Opløs gæren i vandet. Tilsæt cremefraiche, salt, sukker, æg og smør, og pisk det godt sammen. Rør mel i, lidt ad gangen, til dejen er glat og slipper fingrene. Ælt i 5-6 minutter, og lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, til den er dobbelt størrelse.Del dejen i 10 lige store klumper, og rul dem ud i dråbeform. Drys med jomfru i det grønne-frø, og rul en ekstra gang for at få frøene til at hænge fast. Steg 1 brød ad gangen på en meget varm pande smurt med lidt olie. Steg brødene 2-3 minutter på hver side. 2. Mango-agurke-raita: Skyl og flæk agurken, og skrab kernerne ud. Skær agurken i fine tern. Rens og snit forårsløg. Skræl mangoen, og skær den i fine tern. Bland alle ingredienserne, og smag til med salt og peber. Servér som dip til naanbrødene. PRØV OGSÅ: Lav selv de lækreste hjemmelavede burgerboller

Læs også