Madbrød med tomat, rosmarin og flagesalt
Brød og bagværk

Madbrød med tomat, rosmarin og flagesalt

8. februar 2016
af Madredaktionen
Der er noget overskudsagtigt ved at servere et hjemmebagt brød med fyld til aftensmaden. Prøv en anden gang at bruge en rest kolde kogte kartofler i skiver, og rødløg. Her får du opskriften på madbrød med tomat, rosmarin og flagesalt

Madbrød med tomat, rosmarin og flagesalt til 6 personer

Tid: 25 minutter. Hævetid: 3½ timer i alt. Bagetid: 35 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL MADBRØD MED TOAMT, ROSMARIN OG FLAGESALT6 dl lunkent vand1 dl yoghurt1 dl olivenolie20 g gær1 kg hvedemel, f.eks. tipo 0020 g flagesalt + lidt til drys8 små tomater3 kviste rosmarin Hjemmebagt madbrød er total overskudsagtigt - prøv også selv at bage sprøde baguettes - få opskriften her Opskrift - sådan laver du madbrød, med tomat, rosmarin og flagesalt 1. Bland vand, yoghurt og ½ dl olie i en skål, og rør gæren ud i heri. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen godt sammen, til den er smidig og glat. 2. Lad dejen hæve i ca. 3 timer i skålen med et klæde over. 3. Vend dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk forsigtigt små huller i med fingrene. Skyl og halvér tomat-erne, og fordel dem sammen med rosmarin på dejen. Dryp resten af olien ud over dejen; drys med salt, og lad dejen hæve i ½ time. Bag madbrødet i ovnen ved 220° i ca. 35 minutter, til det er sprødt og gyldent. Lad brødet afkøle på en rist. 4. Servér det lækre madbrød helt, så man selv kan brække stykker af det. PRØV OGSÅ: Mette Blomsterbergs lækre focacciabrød - få opskriften her

Læs også