Madbrød med tomat, rosmarin og flagesalt til 6 personer
Tid: 25 minutter. Hævetid: 3½ timer i alt. Bagetid: 35 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL MADBRØD MED TOAMT, ROSMARIN OG FLAGESALT
6 dl lunkent vand
1 dl yoghurt
1 dl olivenolie
20 g gær
1 kg hvedemel, f.eks. tipo 00
20 g flagesalt + lidt til drys
8 små tomater
3 kviste rosmarin
Hjemmebagt madbrød er total overskudsagtigt - prøv også selv at bage sprøde baguettes - få opskriften her
Opskrift - sådan laver du madbrød, med tomat, rosmarin og flagesalt
1. Bland vand, yoghurt og ½ dl olie i en skål, og rør gæren ud i heri. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen godt sammen, til den er smidig og glat.
2. Lad dejen hæve i ca. 3 timer i skålen med et klæde over.
3. Vend dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk forsigtigt små huller i med fingrene. Skyl og halvér tomat-erne, og fordel dem sammen med rosmarin på dejen. Dryp
resten af olien ud over dejen; drys med salt, og lad dejen hæve i ½ time. Bag madbrødet i ovnen ved 220° i ca. 35 minutter, til det er sprødt og gyldent. Lad brødet afkøle på en rist.
4. Servér det lækre madbrød helt, så man selv kan brække stykker af det.
PRØV OGSÅ: Mette Blomsterbergs lækre focacciabrød - få opskriften her