Lækre kuvertbrød
Brød og bagværk

Lækre kuvertbrød

29. september 2008
af Camilla Zarah Lawes
Grove kuvertbrød er yderst velegnede som tilbehør til en forret.

DET SKAL DU BRUGE:
40 g gær
4 dl lunken vand
1 spsk. akaciehonning
½ spsk. havsalt
50 g rugmel
100 g økologisk italiensk hvedemel (Tipo 00)
200-225 g økologiske hvedemel


SÅDAN GØR DU:
Smuldr gæren i en stor skål, hæld vandet på, og rør godt. Tilsæt honning, salt og rugmel, og pisk, til du har en ensartet masse.
Sigt de to slags mel i, lidt ad gangen, og rør godt.
Tag dejen ud på bordet, når den er fast nok, og ælt evt. det sidste mel i.
Lad dejen hvile et lunt sted i 30 minutter. Ælt dejen godt igennem, og form den til aflange flutes
(ca. 10 cm). Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 30 minutter.
Bag flutene i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter, til de er flotte gyldne og sprøde.

Læs også