Krydret brydebrød
Brød og bagværk

Krydret brydebrød

5. juli 2013
af Aase Dotterud og Mettee Sundsbø
Foto: Synøve Dreyer
Perfekt madbrød som kan bruges til frokost eller som tilbehør til middagsmaden

Til 2 stk.

Krydret brydebrød

Dette skal du bruge til brydebrød
1½ dl hvedekim
50 g gær
3 dl kvark
2 tsk salt
2 spsk tørret oregano, timian eller basilikum
Ca. 13-14 dl hvedemel

Pynt
Æg til pensling
Valmuefrø
Tørrede krydderier

Få også opskriften på et lækkert frokost-madbrød her

Sådan gør du
Bland hvedekim og 1½ dl vand i en gryde, lad det koge op og afkøl, til det bliver lunkent. Opløs gæren i en skål med 3½ dl lunkent (37 grader) vand. Rør kvark, salt, krydderier og den afkølede hvedekim i gærvandet. Tilsæt det meste af melet og ælt kraftigt, til dejen er smidig og blank. Brug gerne en køkkenmaskine. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 min. Slå dejen ud på bordet og ælt igen. Del til 32-34 lige store stykker, tril dem til boller og sæt halvdelen i en smurt rund form og resten på bagepapir på bagepladen. Lad dem efterhæve tildækket i yderligere 30 min. Pensl med æg og drys evt. med urter og frø.Bag bollerne midt i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min., til brødene har fået farve og ser færdige ud. Afkøles på rist. Bollerne er fryseegnede, så bag bare rigeligt.

Hvedekim er fjernet i almindeligt mel, men indeholder mande gode stoffer. Købes i helsekkost- og Matas-butikker

Her får du 3 opskrifter på lækre brød, der MÆTTER og SMAGER godt

Læs også