Krydrede gulerodsboller
Foto: Jakob Helbig og Betina Hastoft.
Lækre krydrede gulerodsboller
Det er hyggeligt og afstressende at bage. Og når du bager dit eget brød, så ved du, hvad du får. God fornøjelse!
Det skal du bruge:
(10 stk.)
5 dl kogende vand
125 g (1½ dl) knækkede
hvedekerner
25 g gær
½ spsk. groft salt
2 tsk. stødt spidskommen
200 g groft revne gulerødder
200 g fintsigtet økologisk speltmel
ca. 300 g sigtet økologisk hvedemel
Er du vild med gulerodsboller, så prøv også speltboller med valnødder
Fremgangsmåde
Hæld det kogende vand over hvedekernerne, og lad det stå og trække i ½ time. Rør gæren ud i sammen med krydderierne. Rør gulerødder og speltmel i. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen rigtig godt i et par min. Den skal være ret blød. Drys mel over, og stil den til hævning med film over i minimum 1½ time eller gerne natten over i køleskabet. Tag den ud, og brug en stor ske til at forme bollerne med. De må gerne være uregelmæssige. Lad dem efterhæve i ½ time på pladen. Drys med mel, og bag bollerne på næstnederste rille i en 210° varm ovn i 15-20 min. Afkøl på en rist. Bollerne kan fryses.