Koldhævet speltbrød
Brød og bagværk

Koldhævet speltbrød

28. oktober 2016
af Madredaktionen
Dejen skal hæve i køleskabet natten over, så husk at starte, dagen inden du skal servere brødene. Her får du opskriften på koldhævet speltbrød

Koldhævet speltbrød

Tid: 15 minutter. Hævetid: Natten over + 30 minutters efterhævning. Bagetid: 30 minutterAntal: 2 brød DET SKAL DU BRUGE25 g gær8 dl vand600 g fuldkornsspeltmel600 g fint speltmel5 g salt PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til koldhævet speltbrød kan være disse langtidshævede madboller - få opskriften her

Opskrift - sådan laver du koldhævet speltbrød

1. DAG 1: Rør gæren ud i vandet. Rør de 2 slags mel og salt i med en grydeske. Lad dejen stå i 30 minutter, og rør igen rundt med grydeskeen. Dæk dejen, og stil den i køleskab natten over. 2. DAG 2: Tag dejen ud, ælt den forsigtigt, og form 2 aflange brød. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter. 3. Bag dem i ovnen ved 250° i 10 minutter, skru ned til 200°, og bag dem i yderligere i 15-20 minutter. Lad brødene køle af på en bagerist. PRØV OGSÅ: Rugbrød uden surdej

Læs også