Brød

Knækbrød med æbler

af Camilla Zarah Lawes 16. marts 2011
Foto: Lars Ranek
Knækbrød er det nye rugbrød - eller i hvert fald et sundt alternativ – og det er nemt at bage. Her er opskriften på nogle lækre, sprøde knækbrød med æbler

(24 stk.)1¾ dl vand10 g gær2 tsk. salt1 dl æble (blendet)1 dl Finax Økologiske Græskarkerner1 dl Finax Økologiske Solsikkekerner1 tsk. honning4 dl Finax HvedemelBland gær og vand let sammen. Tilsæt salt, æble, græskarkerner, solsikkekerner og honning. Tilsæt hvedemelet, lidt ad gangen. Ælt dejen i ca. 10 minutter. Del den i 2 stykker. Form hvert stykke til en firkant. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 2 mm's tykkelse.Løft bagepapiret med den udrullede dej over på en bageplade. Træk det øverste stykke bagepapir forsigtigt af. Skær knækbrødene i den ønskede størrelse med et pizzahjul eller en kniv. Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 220° (200° i varmluftovn) i ca. 20 minutter, eller til knækbrødene er gyldne. Lad knækbrødene køle af på en rist.Find flere spændende opskrifter på www.finax.comRELEVANTE LINKS