honningbrød
Brød

Klassisk honningbrød

24. januar 2014
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Honningbrød, er det en fedtfattig kage eller et sødt brød? Der er ingen smør i dejen, men honning og varme krydderier sørger for en lækker, kageagtig smag. Skær tykke skiver, og servér med lidt koldt smør – og bestem selv, om du vil kalde det kage eller brød

Klassisk Honningbrød

INGREDIENSER: Det skal du bruge

250 g honning 250 g muskovadosukker 1 dl friskpresset appelsinsaft ½ dl vand 1 æg 500 g hvedemel 1 tsk. natron 1 tsk. stødt ingefær 1 tsk. kanel 1 tsk. pomeransskal 1 tsk. allehånde revet skal af 1 usprøjtet appelsin 125 g store rosiner (eller soltørrede tranebær) 1½ liter stor randform eller rugbrødsform   Læs også: Honningbrød med en sød og lækker smag af valnødder  

Opskrift - sådan laver du klassisk honningbrød

  Varm forsigtigt honning, sukker, appelsinsaft og vand op i en gryde, til sukkeret smelter. Afkøl let, og rør resten af ingredienserne direkte i gryden. Fordel dejen i en smurt randform eller rugbrødsform. Bag kagen i en 150° varm ovn i ca. 40 minutter. Tjek med en spids kniv eller en kødnål, om kagen er gennembagt. Honningbrødet må endelig ikke blive for tørt.   PRØV OGSÅ: Chokoladebrød uden mel