
Brød
Klassisk honningbrød
24. januar 2014af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Honningbrød, er det en fedtfattig kage eller et sødt brød? Der er ingen smør i dejen, men honning og varme krydderier sørger for en lækker, kageagtig smag. Skær tykke skiver, og servér med lidt koldt smør – og bestem selv, om du vil kalde det kage eller brød
Klassisk Honningbrød
INGREDIENSER: Det skal du bruge
250 g honning 250 g muskovadosukker 1 dl friskpresset appelsinsaft ½ dl vand 1 æg 500 g hvedemel 1 tsk. natron 1 tsk. stødt ingefær 1 tsk. kanel 1 tsk. pomeransskal 1 tsk. allehånde revet skal af 1 usprøjtet appelsin 125 g store rosiner (eller soltørrede tranebær) 1½ liter stor randform eller rugbrødsform Læs også: Honningbrød med en sød og lækker smag af valnødder