honningbrød
Brød

Klassisk honningbrød

Honningbrød, er det en fedtfattig kage eller et sødt brød? Der er ingen smør i dejen, men honning og varme krydderier sørger for en lækker, kageagtig smag. Skær tykke skiver, og servér med lidt koldt smør – og bestem selv, om du vil kalde det kage eller brød

Klassisk Honningbrød

INGREDIENSER: Det skal du bruge

250 g honning
250 g muskovadosukker
1 dl friskpresset appelsinsaft
½ dl vand
1 æg
500 g hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
1 tsk. pomeransskal
1 tsk. allehånde
revet skal af 1 usprøjtet appelsin
125 g store rosiner (eller soltørrede tranebær)
1½ liter stor randform eller rugbrødsform
 
Læs også: Honningbrød med en sød og lækker smag af valnødder
 

Opskrift - sådan laver du klassisk honningbrød

 
Varm forsigtigt honning, sukker, appelsinsaft og vand op i en gryde, til sukkeret smelter. Afkøl let, og rør resten af ingredienserne direkte i gryden. Fordel dejen i en smurt randform eller rugbrødsform. Bag kagen i en 150° varm ovn i ca. 40 minutter. Tjek med en spids kniv eller en kødnål, om kagen er gennembagt. Honningbrødet må endelig ikke blive for tørt.
 
PRØV OGSÅ: Chokoladebrød uden mel