Kiksekage-klassikeren
Brød og bagværk

Kiksekage-klassikeren

4. maj 2015
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Martin Tanggaard
SØNDAG giver dig den helt klassiske opskrift på kiksekage

TID: 20 MIN + HVILETID

10 PERS.

Ingredienser:

300 g mørk chokolade 70%

150 g smør

2 æggeblommer

50 g flormelis

15-20 firkantede vaniljekiks

Evt. hindbærstøv til pynt

Fremgangsmåde:

Hak chokoladen fint.

Skær smørret i mindre stykker.

Kom begge dele i en skål og smelt det over et vandbad.

Rør æggeblommer og flormelis i og tag fra varmen.

For en 1-liters rugbrødsform med film og hæld et tyndt lag chokoladecreme i bunden, fordel kiks over, gentag, til der ikke er mere chokolade.

Drys evt. med lidt hindbærstøv og stil i køleskabet i 3 timer, så chokoladen kan sætte sig.

Skær i tykke skiver med en skarp kniv.

Læs også