Kage med ingefær
Brød

Kage af ingefær

4. november 2009
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Afternoon tea er en dejlig engelsk opfindelse. Og hvad er mere hyggeligt end lidt lækkert bagværk til? Jeg skylder at takke mine to »kageguruer« i Skotland, nemlig min søster Patsy og hendes datter, Claire. Her får du opskriften på en klassisk kage med ingefær

En lille bradepande på ca. 30 x 25 cm

Det skal du bruge til en krydret kage med ingefær

250 g hvedemel3 tsk stødt ingefær1 nip salt1 tsk natron1 nip cayennepeber150 g fuldkornshvedemel150 g mørkt rørsukker (gerne demerara)375 g lys sirup

200 g smør1 stor spsk appelsin­marmelade2 æg1½ dl mælkSmør til formen

Prøv også: Havregrynskager med ingefær

Sådan laver du en krydret kage med ingefær

Sigt hvedemel, ingefær, salt, natron og cayennepeber i en skål og tilsæt fuldkornsmelet.

Varm sukker, sirup, smør og marmelade op og rør det i melet. Rør æg og mælk i og hæld dejen i en smurt bradepande.

Bag kagen ved 160 grader i ca. 1½ time.

Den smager bedst, hvis den bliver bagt, dagen før den skal spises.

Server evt. med smør.

Prøv også: