Brød og bagværk
4. maj 2017

Hjemmelavet knækbrød ala Farmor

Hjemmelavet knækbrød kan holde sig nogle uger i en lufttæt beholder, men det smager så godt, at det slet ikke er sikkert, det bliver aktuelt.
Af: Julie Hey
Hjemmelavet knækbrød ala Farmor

Foto: Betina Hastoft

Hjemmelavet knækbrød ala Farmor

1 bageplade a ca. 24 stk.
10 min. + bagetid

½ dl hørfrø
½ dl sesamfrø
½ dl solsikkekerner
½ dl havregryn, finvalsede
60 g hvedemel
1 dl vand
½ dl vindruekerneolie
1 tsk. salt
Pynt evt. med blå birkes

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet knækbrød med masser af kerner

Sådan bager du knækbrød:

Tænd ovnen på 200°.
Bland alle ingredienser sammen i en stor skål. Kom dejen på en bageplade med bagepapir. Læg også et stykke bagepapir oven på dejen og rul den ud mellem de to stykker. Brug evt. en lineal til at skrabe kanterne lige.
Rids med en kniv til ønsket størrelse. Fjern bagepapiret og drys evt. med birkes.
Bag i ovnen, 13-15 min., til de er let gyldne. Hold godt øje med dem. Lad afkøle af på rist og nyd knækbrødene som snack eller til ost.
Knækbrødet kan sagtens holde sig sprødt i nogle uger i en lufttæt beholder. Skulle det blive blødt i det, så giv det blot en hurtig tur på brødristeren, så bliver det knasende sprødt igen.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også