knækbrød
Brød

Hjemmelavet knækbrød ala Farmor

af Julie Hey 4. maj 2017
Foto: Betina Hastoft
Hjemmelavet knækbrød kan holde sig nogle uger i en lufttæt beholder, men det smager så godt, at det slet ikke er sikkert, det bliver aktuelt.

Hjemmelavet knækbrød ala Farmor

1 bageplade a ca. 24 stk.  10 min. + bagetid

½ dl hørfrø½ dl sesamfrø½ dl solsikkekerner½ dl havregryn, finvalsede60 g hvedemel1 dl vand½ dl vindruekerneolie1 tsk. saltPynt evt. med blå birkes

LÆS  OGSÅ: Hjemmelavet knækbrød med masser af kerner

Sådan bager du knækbrød:

Tænd ovnen på 200°.Bland alle ingredienser sammen i en stor skål. Kom dejen på en bageplade med bagepapir. Læg også et stykke bagepapir oven på dejen og rul den ud mellem de to stykker. Brug evt. en lineal til at skrabe kanterne lige.Rids med en kniv til ønsket størrelse. Fjern bagepapiret og drys evt. med birkes.Bag i ovnen, 13-15 min., til de er let gyldne. Hold godt øje med dem. Lad afkøle af på rist og nyd knækbrødene som snack eller til ost.Knækbrødet kan sagtens holde sig sprødt i nogle uger i en lufttæt beholder. Skulle det blive blødt i det, så giv det blot en hurtig tur på brødristeren, så bliver det knasende sprødt igen.