pølsebrød
Brød

Hjemmelavede pølsebrød

af Camilla Biesbjerg Markussen 12. juli 2017
Foto: Line Falck
Her får du en grov udgave af pølsebrød. Brødene kan sagtens fryses ned og tages op på et senere tidspunkt. Så skal de blot lunes, lige inden de serveres. Få opskriften på hjemmelavede pølsebrød her

Hjemmelavede pølsebrød

Tid: 25 minutter. Hævetid: I alt 1½ time. Ovntid: 10-12 minutter Antal: 10 stk.   DET SKAL DU BRUGE 20 g gær 3½ dl mælk 20 g olivenolie 1½ tsk. salt 2 tsk. flydende honning 100 g grahamsmel ca. 425 g hvedemel lidt mælk til pensling 3 spsk. sesamfrø til drys   PRØV OGSÅ: Vild med hjemmelavede pølsebrød? Så vil du sikkert også kunne lide disse lækre hjemmelavede burgerboller  

Opskrift -sådan laver du hjemmelavede pølsebrød

  1. Rør smuldret gær ud i mælken, og tilsæt olie, salt, honning og grahamsmel. Rør hvedemelet i, lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt sammen, til den er blød og elastisk. Lad dejen hæve tildækket i en skål i 45 minutter ved stuetemperatur. Ælt dejen kortvarigt igennem på et meldrysset bord. Vej dejen af i klumper på ca. 90 g hver (der bliver ca. 10 stykker dej i alt). Form dem til aflange, ensartede pølsebrød, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med mælk, og drys med sesamfrø. Lad pølsebrødene efterhæve tildækket i ca. 45 minutter.   2. Varm ovnen op til 210°. Bag pølsebrødene i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af på en rist.