Grove knækbrød med kerner
Brød og bagværk

Grove knækbrød med kerner

20. januar 2014
af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
Hjemmelavet knækbrød er bare bedst. Her skal du bruge en færdig kornblanding til knækbrød, gerne med spelt – f.eks. den økologiske fra Svansø

Grove knækbrød med kerner (ca 16. stk)

INGREDIENSER

85 g fuldkornshvedemel40 g rugmel200 g hvedemel1½ tsk. salt2 tsk. bagepulver1 pose kornblanding til knækbrød (320 g)1 spsk. lys sirup4 spsk. olieca. 2 dl koldt vand (eller mælk)vand eller æg til pensling Opskrift - sådan laver du grove knækbrød med kerner 1. Bland de tre slags mel, salt, bagepulver og 2 dl af kornblandingen. Tilsæt sirup, olie og vand, og rør godt. Ælt, til du har en smidig dej, der ikke klistrer fast til hænderne. 2. Måske skal der lidt mere vand eller mel i dejen. Drys mel på bordet, og rul dejen ud til en stor firkant i ca. ½ cm’s tykkelse. Pensl hele overfladen med vand eller æg, og drys resten af kornblandingen over, så det hele er dækket. 3. Rul med kagerullen, så kornene sidder fast. Skær dejen ud i passende stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en 210° varm ovn, til de er gennembagte og let gyldne (de må ikke blive for mørke). Bagetiden er 15-20 minutter. Køl dem helt af på en rist. Kan opbevares i en dåse. PRØV OGSÅ: Sprøde kiks med drys

Læs også