
Brød
Grove knækbrød med kerner
20. januar 2014af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
Hjemmelavet knækbrød er bare bedst. Her skal du bruge en færdig kornblanding til knækbrød, gerne med spelt – f.eks. den økologiske fra Svansø
Grove knækbrød med kerner (ca 16. stk)
INGREDIENSER
85 g fuldkornshvedemel 40 g rugmel 200 g hvedemel 1½ tsk. salt 2 tsk. bagepulver 1 pose kornblanding til knækbrød (320 g) 1 spsk. lys sirup 4 spsk. olie ca. 2 dl koldt vand (eller mælk) vand eller æg til pensling Opskrift - sådan laver du grove knækbrød med kerner 1. Bland de tre slags mel, salt, bagepulver og 2 dl af kornblandingen. Tilsæt sirup, olie og vand, og rør godt. Ælt, til du har en smidig dej, der ikke klistrer fast til hænderne. 2. Måske skal der lidt mere vand eller mel i dejen. Drys mel på bordet, og rul dejen ud til en stor firkant i ca. ½ cm’s tykkelse. Pensl hele overfladen med vand eller æg, og drys resten af kornblandingen over, så det hele er dækket. 3. Rul med kagerullen, så kornene sidder fast. Skær dejen ud i passende stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en 210° varm ovn, til de er gennembagte og let gyldne (de må ikke blive for mørke). Bagetiden er 15-20 minutter. Køl dem helt af på en rist. Kan opbevares i en dåse. PRØV OGSÅ: Sprøde kiks med drys