Brød og bagværk
11. februar 2009

Groft speltbrød

TID: Ca. 20 min. + hæve- og bagetid 2 BRØD Dejen skal hæve koldt natten over, og resultatet er et brød med en god, saftig og velsmagende krumme.
Af: Lone Kjær
Groft speltbrød

Foto Bjørn Jakobsen

TID: Ca. 20 min. + hæve- og bagetid

2 BRØD

Dejen skal hæve koldt natten over, og resultatet er et brød med en god, saftig og velsmagende krumme. Brødet smager godt både morgen, middag og aften.

7 dl vand
20 g gær
1 spsk honning
1 spsk salt
200 g speltflager
250 g groft speltmel
300 g hvedemel

1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning og salt. Rør først speltflager og dernæst de to slags mel i væsken. Rør dejen godt. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil dejen i køleskabet til næste dag.

2. Vælt dejen ud på et meldrysset bord og del den i to. Form to aflange brød og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med speltflager. Lad brødene hæve ca. 30 min. Tænd imens ovnen på 200 grader.

3. Bag brødene i ca. 50 min. Afkøles på en bagerist.

Energi pr. brød: 1.400 kcal. Fordelt på: protein 12%, kulhydrat 80%, fedt 8%

Læs mere om:

Læs også