Foccacia med druer og rosmarin
Foto: Bjørn Jakobsen
HÆVETID: 1 TIME + 30 MIN.
BAGNING: 15-20 MIN.
Opskriften giver 1 brød
Ingredienser:
20 g gær
1 tsk salt
100 g fuldkornsdurummel
250-300 g hvedemel, tipo 00
200-300 g stenfri blå druer
1-2 friske rosmarinkviste
Olivenolie
½ tsk flagesalt
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i 2½ dl lunkent vand og tilsæt salt samt fuldkornsdurummel.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig.
Sæt den til hævning et lunt sted i 1 time.
Slå dejen ned og rul eller træk den ud til en stor oval pizza.
Læg den på en bageplade og strø druerne udover. Tryk dem ned i dejen med håndfladen, drys med rosmarin og dryp med olivenolie. Drys til sidst salt over og lad brødet hæve i 30 min.
Bag brødet gerne i ovn med pizzafunktion, altså nederst i ovnen med undervarme samt varmluft og ved 220 grader i 15-20 min. Har du ikke pizzafunktion på din ovn, sættes brødet nederst i ovnen med undervarme gerne på 240 grader.
Afkøl på bagerist.