Brød og bagværk
22. december 2011

Fladbrød

Hjemmelavede fladbrød, kan holde sig i en plasticpose til næste dag, hvor du kan lune dem.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Fladbrød

Foto: Bjørn Jakobsen

Hjemmelavede fladbrød, kan holde sig i en plasticpose til næste dag, hvor du kan lune dem.

Fladbrød (til 4 brød)

Ingredienser

Til 4 brød.
12½ g gær (¼ pakke)
1½ dl vand
½ tsk salt
Ca. 225 g mel


Fremgangsmåde

1. Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt det øvrige. Hold lidt mel tilbage og ælt dejen smidig.
Lad den hæve i en lille time.

2. Del dejen i 4 boller, som rulles flade på et meldrysset bord. Arbejd med alle 4 ad gangen.
Det tager lidt tid, for de skal være helt tynde.

3. Bag brødene på en tør pande, der passer i størrelsen, ca. 2-3 min. på hver side,
til de får mørke pletter.

4. Læg brødene i et viskestykke.

Find lækre kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop

Træskål i mangotræ
250 kr. fra Madam Stoltz

>> køb den HER

Vin-termometer
249 kr. fra Bengt Ek Design

>> køb den HER

Knivsæt: kokkekniv + altmuligkniv
1.999 kr. fra Shun

>> køb den HER

Læs mere om:

Læs også