Boghvedeboller
DET SKAL DU BRUGE:
25 g gær
5 dl lunet vand
1 tsk. salt
¼ dl ekstrajomfruolivenolie
1 stor spsk. fast honning
½ dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 spsk. Husk
100 g fuldkornsrismel
100 g instant polenta
200 g boghvedemel
olie til formen
lidt ekstrajomfruolivenolie
lidt flagesalt
(12-14 stk.)
SÅDAN GØR DU:
Opløs gæren i vand. Kom salt, olie og honning i, og rør. Tilsæt hørfrø, græskarkerner og derefter Husk, rismel, polenta og boghvedemel. Rør, til dejen er samlet, og lad den hæve ved stuetemperatur i 45 minutter. Smør 12-14 muffinforme med olie, og fordel dejen heri. Fyld formene næsten op, og lad bollerne efterhæve i 15 minutter. Dryp med lidt olie og salt, og bag bollerne ved 185° i ca. 25-30 minutter, eller til bollerne er gennembagte. Vend dem straks ud af formen, og lad dem køle af på en rist. Synes du ikke, de er sprøde nok i bunden, kan du bage dem et par minutter med bunden i vejret. Servér bollerne lune eller ved stuetemperatur.
TIP:
Bollerne er glutenfri og er selvfølgelig også gode til sandwich eller til aftenteen. Husk kan købes i helsekosten.
FEMINAs madkort 2010 er udarbejdet med henblik på et sundere og slankere liv. Bag opskrifterne og konceptet står Danmarks nye stjernekok og kogebogsforfatter, Louisa Lorang, samt sundheds- og slankeekspert Birgitte Nymann.
KLIK HER FOR AT FÅ EN UDFØRLIG 5-UGERS SUND-OG-SLANK-MADPLAN MED OPSKRIFTERNE FRA MADKORTENE
RELEVANTE LINKS