Mad

Bønnegryde med chorizo

7. juni 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er bønnegryde med chorizo. Få opskriften her

Vælg en god pølse til retten. Jeg har brugt stærke, ferske chorizopølser. De fås bl.a. i Irma. Jeg smager retten til med røget paprika. Justér paprikaen, alt efter hvilken pølse du vælger.2 dl hvide bønner, udblødte1 laurbærblad2 fed hvidløgENDVIDERE:2 fed hvidløg, hakkedeolivenolieca. 200 g god, evt. stærk pølse1 aubergine i terninger250 g cherrytomater i halve½ squash i terninger1-2 tsk. røget paprikasaltENDVIDERE:50 g revet gruyere1 håndfuld plukket persilleTILBEHØR:groft brødSkyl bønnerne, og kom dem i en gryde med laurbær og hele hvidløg. Dæk med koldt vand, og kog bønnerne møre under låg, ca. 45 minutter. Tjek undervejs, om de mangler vand. Kassér hvidløg og laurbærblad, og dræn vandet fra bønnerne, men gem lidt.Sautér hvidløgene i lidt olie i en stor, varm gryde. Skær pølsen i grove terninger, og kom den med sammen med auberginen. Lad det stege i 5-8 minutter. Tilsæt evt. en smule af kogevandet fra bønnerne, og lad det koge væk igen. Kom tomaterne på, 1-2 dl kogevand, squash og røget paprika. Tilsæt de kogte bønner, og lad retten simre under låg i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber, og servér straks toppet med ost og persille og med brød til.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER