blomme-chutney
Mad

Blomme-chutney med chili

11. september 2013
af Susanne Palmqvist
Chutney er en skøn gemmeting, som du kan bruge hele efteråret til din mad. Den her blomme-chutney lavet med fennikel, chili og tranebær passer særlig godt til kylling, svinekød og lam. Den har lidt bid, men er ikke stærk

Blommechutney med chili (6-7 dl færdig chutney/3 ikke for store glas)

INGREDIENSER

500 g blommer
1 fennikel i små stykker,
ca. 125 g renset vægt
2 nye løg i tynde både,
ca. 100 g
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 frisk rød chili medium stærk i strimler uden kernerne
2 dl blommeeddike (el. æbleeddike)
250 g mørkt rørsukker
1½ tsk. hvide/sorte peberkorn
1 tsk. fennikelfrø
ca. 60 g soltørrede tranebær
4 tynde skiver økolime med skal, skåret i kvarter

Opskrift - sådan laver du blommechutney med chili

Udsten blommerne, og skær dem i små stykker. Gør de øvrige grøntsager klar.
Kog eddike og sukker op i en gryde, der kan rumme det hele. Kom løg, hvidløg, chili, fennikel og krydderier i, og kog i 5 minutter. Kom blommer og tranebær i. Dæmp varmen. Lad det simre uden låg i 30 minutter. Kom lime-stykker i, og kog videre i endnu 30 minutter, til væden er blevet tyk og glasagtig. Lav dryppeprøven: Tag saften op på en ske, og lad den dryppe af. Når der bliver en dråbe hængende, er tykkelsen tilpas. Kom chutneyen på rene, skoldede glas, og luk dem med papir og/eller rene låg. Stil dem køligt, gerne i 1-2 uger før du bruger af dem, så bliver smagen meget bedre. Skal opbevares i køleskab, da der ikke er konserveringsmiddel eller meget sukker i.

Prøv også: Cote de beuf med grillede kartofler og abrikos-chutney

Læs også