
Blomme-chutney med chili
11. september 2013Blommechutney med chili (6-7 dl færdig chutney/3 ikke for store glas)
INGREDIENSER
500 g blommer
1 fennikel i små stykker,
ca. 125 g renset vægt
2 nye løg i tynde både,
ca. 100 g
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 frisk rød chili medium stærk i strimler uden kernerne
2 dl blommeeddike (el. æbleeddike)
250 g mørkt rørsukker
1½ tsk. hvide/sorte peberkorn
1 tsk. fennikelfrø
ca. 60 g soltørrede tranebær
4 tynde skiver økolime med skal, skåret i kvarter
Opskrift - sådan laver du blommechutney med chili
Udsten blommerne, og skær dem i små stykker. Gør de øvrige grøntsager klar.
Kog eddike og sukker op i en gryde, der kan rumme det hele. Kom løg, hvidløg, chili, fennikel og krydderier i, og kog i 5 minutter. Kom blommer og tranebær i. Dæmp varmen. Lad det simre uden låg i 30 minutter. Kom lime-stykker i, og kog videre i endnu 30 minutter, til væden er blevet tyk og glasagtig. Lav dryppeprøven: Tag saften op på en ske, og lad den dryppe af. Når der bliver en dråbe hængende, er tykkelsen tilpas. Kom chutneyen på rene, skoldede glas, og luk dem med papir og/eller rene låg. Stil dem køligt, gerne i 1-2 uger før du bruger af dem, så bliver smagen meget bedre. Skal opbevares i køleskab, da der ikke er konserveringsmiddel eller meget sukker i.
Prøv også: Cote de beuf med grillede kartofler og abrikos-chutney