Aftensmad

Tomat-chili-suppe

6. november 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Kraftig tomatsuppe med mange smagsindtryk, uden at den dog er vildt stærk (det afhænger selvfølgelig af, hvilke chilier du bruger!). Den er fyldig og mættende, men vil du have den endnu mere mættende, kan du supplere med strimler af kogt kylling

Tomat-chili-suppe til 4 personer

INGREDIENSER

2 løg i terninger2 fed hvidløg1 rød peberfrugt i terninger2 små friske røde chilier i små terninger6 tomater i terninger1 dl røde linser3 spsk. olie½ spsk. friskrevet ingefær1 spsk. mørk farin/muscovadosukker½ spsk. lys æbleeddikesaft af 1 appelsin3-4 dl tomatjuice4-5 dl lys bouillon1 kvist timiansalt og kværnet peber

PYNTfrisk koriander eller drys af timian

TILBEHØRristet brød med olie, hvidløg og persille

Opskrift - sådan laver du tomat-chili-suppe

1. Gør alle grøntsagerne klar, men hold dem hver for sig. Skyl linserne rigtig godt i en sigte. Varm olien op i en stor gryde, og svits løg, hvidløg, peberfrugt og chili. Kom linser, tomater og ingefær i gryden, og svits det i et par minutter. Tilsæt sukker, eddike og appelsinsaft, og kog det lidt ind. Kom juice, bouillon, lidt salt og en timiankvist i, og bring det i kog. Lad suppen småkoge under låg i ca. 30 minutter, til linserne er kogt lidt ud. Smag suppen til med salt og peber. Vil du have den stærkere, kan du krydre med lidt tørrede chiliflager. Suppen kan også blendes, hvis du foretrækker det.

2. Gnid brødskiverne med hvidløg, og rist dem i olie. Drys med hakket persille det sidste minut. Køl dem af på en rist, så de ikke bliver bløde. Servér dem til suppen.

PRØV OGSÅ: Hot suppe med kylling og ananas