

Tomat-chili-suppe
6. november 2013Tomat-chili-suppe til 4 personer
INGREDIENSER
2 løg i terninger2 fed hvidløg1 rød peberfrugt i terninger2 små friske røde chilier i små terninger6 tomater i terninger1 dl røde linser3 spsk. olie½ spsk. friskrevet ingefær1 spsk. mørk farin/muscovadosukker½ spsk. lys æbleeddikesaft af 1 appelsin3-4 dl tomatjuice4-5 dl lys bouillon1 kvist timiansalt og kværnet peber
PYNTfrisk koriander eller drys af timian
TILBEHØRristet brød med olie, hvidløg og persille
Opskrift - sådan laver du tomat-chili-suppe
1. Gør alle grøntsagerne klar, men hold dem hver for sig. Skyl linserne rigtig godt i en sigte. Varm olien op i en stor gryde, og svits løg, hvidløg, peberfrugt og chili. Kom linser, tomater og ingefær i gryden, og svits det i et par minutter. Tilsæt sukker, eddike og appelsinsaft, og kog det lidt ind. Kom juice, bouillon, lidt salt og en timiankvist i, og bring det i kog. Lad suppen småkoge under låg i ca. 30 minutter, til linserne er kogt lidt ud. Smag suppen til med salt og peber. Vil du have den stærkere, kan du krydre med lidt tørrede chiliflager. Suppen kan også blendes, hvis du foretrækker det.
2. Gnid brødskiverne med hvidløg, og rist dem i olie. Drys med hakket persille det sidste minut. Køl dem af på en rist, så de ikke bliver bløde. Servér dem til suppen.
Læs også
