Tilbehør til din julemad - julechutney
Aftensmad

Tilbehør til din julemad: Julechutney

af Beagle Iuel-Brockdorff 22. november 2011
foto: bjørn jakobsen
Hjemmelavet julechutney i et fint glas kan gives væk som værtindegave til julens sammenkomster, eller bruges som spændende tilbehør til din julemad.

Tilbehør til din julemad - Julechutney

Julechutney (CA. 1 LITER)

Ingredienser Fremgangsmåde 2 løg200 g af hver: stenfri dadler,abrikoser og svesker200 g figner4 dl æbleeddike1 spsk salt350 g mørkt rørsukker2 kanelstængerGaze med: 5 nelliker, 10allehånde, 3 stjerneanis Hak løg og frugter og kom i en gryde med det øvrige.

Lad det simre under låg i ca. 1 time.

Hold øje med, at det ikke brænder på.

Fisk gazen op.

Hæld på skoldede glas og servér til ost, sammenkogte- og krydrede retter.

 

Giv din julemad et moderne tvist med - prøv vaniljebagte rodfrugter til anden eller flæskestegen

Her er 6 lækre hjemmelavede værtindegaver - velbekomme! 

Julechutney Frugtbrød Pebernødder Chokolade-orangekage Fransk sylte Syltede skalotteløg