thai-okse
Aftensmad

Thai-okse med rød karry i kokosmælk

af Lone Kjær 29. oktober 2009
Rød karry pasta, ingefær og kokosmælk giver en fantastisk orientalsk smag til denne thai-inspirerede gryderet med oksekød

Thai-okse med rød karry i kokosmælk

TID: 30 min. Til 4 personer

DET SKAL DU BRUGE1 spsk olivenolie2 spsk rød karrypasta2 fed hvidløg1 spsk friskrevet ingefær400 g okseinderlår i strimler1 dåse kokosmælk light2 spsk brun farinSaft af 1 citron3 spsk fiskesauce2 peberfrugter1 bundt forårsløgSalt og peber

Tilbehør:3 dl ris1 bundt frisk koriander1 flækket, udkernet agurk i skiver1 rødløg i skiver

Opskrift - sådan gør du

1. Varm olien op i en gryde og svits karrypastaen heri. Tilsæt presset hvidløg, friskrevet ingefær og oksekød. Svits et øjeblik og vend det godt sammen.

2. Tilsæt kokosmælk, brun farin, citronsaft og fiskesauce og lad kødet simre under låg i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.

3. Skær peberfrugterne i strimler og snit forårsløgene. Lad dem koge med de sidste 3 min.

4. Kog risene som angivet på emballagen. Vend agurkeskiverne med rødløg-skiverne.

5. Pynt gryderetten med frisk koriander og servér den med ris og agurkesalat.

Energi pr. person 530 kcal.

Fordeles på: protein 22%, kulhydrat 50%, fedt 28%

 

Prøv flere sunde opskrifter her