
Aftensmad
Thai-fiskefrikadeller med sød chilisauce og ris
17. marts 2014af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på asiatiske retter. Her får du opskriften på thai-fiskefrikadeller med sød chilisauce og ris
Thai-fiskefrikadeller med sød chilisauce og ris til 4 personer
Tid: 30 min.
Giv fiskefrikadellerne et frisk, syrligt og stærkt tvist med citrongræs, lime og galanga.
INGREDIENSER 500 g grov fiskefars 1 dåse krabbekød 1 stort rødløg 2 fed hvidløg 1 stilk citrongræs 1 spsk. galangarod eller frisk ingefær evt. 1 kaffir-limeblad 1-2 tsk. sambal oelek 2-3 spsk. fiskesauce saft af 1 limefrugt vindruekerneolie til stegning TILBEHØR 240 g jasminris sød chilisauce (fra flaske) 1 bundt frisk koriander 2 limefrugter Tilbehør: Kog jasminris efter anvisningen på pakken.Opskrift - sådan laver du thai-fiskefrikadeller med sød chilisauce og ris
1. Thai-fiskefrikadeller: Bland fiskefarsen med krabbekød. Pil og hak rødløg og hvidløg. Skær top og bund af citrongræsset; pil det yderste lag af, og hak resten fint. Skræl og hak galangarod eller ingefær. Knus kaffir-limebladet fint (kan udelades). Rør alle ingredienserne til thai-fiskefrikadellerne sammen i en skål. Form små frikadeller med en ske, og steg dem i rigeligt olie på en pande. Steg ikke for mange ad gangen. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. 2. Servér frikadellerne med kogte ris, sød chilisauce, plukket koriander og limefrugter skåret i både. TIP: Sambal oelek er en stærk chilipasta, som kan købes på glas i supermarkeder. UGENS ANDRE OPSKRIFTERTandoori-kyllingelår med raita og naan - Få opskriften her
Madpandekager med pekingand - Få opskriften her
Indiske frikadeller med spicy nøddesalat - Få opskriften her