Aftensmad

Stegte nudler med svinekød

31. oktober 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er stegte nudler med svinekød. Få opskriften her

Stegte nudler med svinekød til 2 personer (20 min)

Jeg elsker stegte nudler. Her er de med svinekød, men retten er også skøn med oksekød eller kylling – eller endda uden kød!

INGREDIENSER200 g nudler, gerne brede risnudler300 g svinekød i strimlerlidt olie til stegning400 g østershatte i mindre stykkerlidt olie til stegning2 fed hvidløg, hakkede½ dl soja (måske lidt mere)2 tsk. sukker2 gulerødder, groftrevne2 æg, sammenpiskede1 dl peanuts½ bundt forårsløg, snittedelidt hakket koriander

TILBEHØRlimebådeevt. sød chilisauce

Opskrift - sådan laver du stegte nudler med svinekød

1. Kom nudlerne i kogende vand, og giv dem et kort opkog. De skal være ret meget al dente. Brun kødet i lidt olie på en varm pande. Krydr med en smule salt, og tag det af panden.

2. Skær den nederste, træede ende af østershattene; kassér den, og steg svampene gyldne. Tilsæt hvidløget. Tilsæt soja, sukker, kød og gulerødder, og steg i yderligere 1 minuts tid. Skub det hele over i den ene side af panden, og tilsæt pisket æg i den anden side. Lad det stege næsten til røræg. Tilsæt nudler, og vend det hele sammen. Steg igen i et par minutter. Vend peanuts og forårsløg i, og servér straks med lidt koriander på toppen og med limebåde og evt. sød chilisauce til.

TIP: Køb gode tørrede risnudler i dit asiatiske supermarked, eller prøv tynde risnudler fra Go-Tan, som er til at få i almindelige supermarkeder.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Pasta med persille og ansjoser - Få opskriften her

TIRSDAG: Oksekød og grønne bønner i rød karry - Få opskriften her

TORSDAG: Laks i rød karry - Få opskriften her

FREDAG: Citronkylling i fad med ansjoser