Aftensmad

Ovnbagte rodfrugter med kikærter

af Beagle Iuel-Brockdorff 1. februar 2010
TID: 1 god time + udblødning og kogning af kikærterIngredienser til ovnbagte rodfrugter med kikærterCa. 1,2 kg blandede rodfrugter (kålrabi,

TID: 1 god time + udblødning og kogning af kikærterIngredienser til ovnbagte rodfrugter med kikærterCa. 1,2 kg blandede rodfrugter (kålrabi, persillerod, gulerod, pastinak)2 rødløg4 pillede hvidløgsfed4 dl kogte kikærter tilberedt efter anvisningen (eller 1 ds kogte kikærter)Oliven- eller rapsolieSalt, peberTimiankvisteCitronsaftTilbehør til ovnbagte rodfrugter:Salat med creme fraiche­dressing, og evt. kartoflerSkræl rodfrugterne og skær dem i bjælker eller både.Skær rødløgene i både, og hvidløgs­feddene i skiver.Bland det hele i et ovnfast fad, og vend rodfrugterne med olie, krydderier og lidt citronsaft.Bag rodfrugter i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.Vend de drænede kikærter i og bag de ovnbagte rodfrugter færdig i ca. 10 min.Servér ovnbagte rodfrugter med salat og evt. kartofler.