
Oliefondue
31. oktober 2011Egentlig er fondue en schweizisk opfindelse med smeltet ost, men den er som skabt til danske middage med hyggeligt samvær omkring bordet. Skær de udvalgte ingredienser i passende stykker, tænd for gryden, bænk jer - og nyd forventningens glæde over det, der er på vej i gryden...
Oliefondue
og kylling Sursød salat 1 l smagsneutral olie 250 g kartoflerl
1 spsk kapers
2 forårsløg
1 øko citron
300 g krabbe
Salt, peber
1 dl mel
1-2 æg
1 dl paneringsmel eller fin rasp
300 g kyllingebryst 25 g tang
125 g nudler
1 agurk
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
1 bdt. dild
1 dl eddike
½ dl sukker
1 tsk salt
50 g saltede jordnødder
Fremgangsmåde
Tilbered først krabbeboller og kylling:
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, køl af og mos.
Hak kapers og forårsløg. Riv citronskallen.
Rør kartoffelmos sammen med krabbe, kapers, forårsløg og citronskal. Krydr godt med salt og peber.
Hæld mel, æg og paneringsmel i hver sin tallerken. Krydr melet med salt og peber. Pisk ægget sammen.
Form krabbefarsen til boller og vend dem i mel og herefter i æg og paneringsmel. Sæt dem på køl.
Dup kyllingekødet tørt og skær det ud i stykker, der passer til fonduegaflen. Vend det i paneringen.
Sursød salat:
Tilbered tang og nudler efter anvisning på emballagen.
Halver agurken på langs og skrab kernerne ud. Skær resten i tynde skiver.
Rens peberfrugten og skær i tynde strimler.
Skræl gulerødderne og skræl den i lange tynde strimler. Hak dilden.
Vend tang, nudler, grøntsager og dild sammen i en skål.
Rør eddike, sukker og salt sammen og hæld dressingen over grøntsagerne. Pynt med saltede jordnødder.
Varm olien op ved lav varme på komfuret og sæt først gryden på bordet, når alle har sat sig, og al mad og drikkevarer er sat på bordet.
Sæt krabbeboller og kylling på fonduegaflen og dyp i den varme olie, til overfladen bliver lysebrun.
Her får du opskrifter til 4 forskellige slags fondue - inklusive lidt til den søde tand...
Oliefondue Ostefondue Rødvinsfondue ChokoladefondueFind lækre kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop
Spækbræt i oliventræ250 kr. fra Kasamia
>> køb den HER
Vin-termometer249 kr. fra Bengt Ek Design
>> køb den HER
Knivsæt: kokkekniv + altmuligkniv1.999 kr. fra Shun
>> køb den HER