Aftensmad

Linsesuppe med bacon

af Louisa Lorang 9. februar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er linsesuppe med bacon. Få opskriften her

Det her er en ægte vintersuppe. Nyd den med groft brød, eller lav en lidt større portion, og spis den uden brød.100 g bacon i terninger1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakkedeevt. lidt olie2 stilke bladselleri i tynde skiver1 dl grønne linser2 dl grøntsagsbouillon4-6 dl tomatjuicelidt timian1 laurbærbladsaltrigeligt peberENDVIDERE:flager af parmesantimiangroft brødRist baconen i en stor, varm gryde, til den er let gylden, men ikke tør. Tilsæt løg og hvidløg og måske lidt olie, og sautér, uden at det tager farve. Kom bladselleri og linser ved, og tilsæt derefter bouillon, 3 dl tomatjuice, timian og laurbærblad. Lad suppen simre under låg i 35-40 minutter, eller til linser og grøntsager er møre. Spæd med tomatjuice undervejs. Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber. Servér straks suppen toppet med parmesanflager, lidt timian, og giv groft brød til.Opskriften er til 2 personer.TIP: Suppen kan sagtens laves uden bacon, hvis du ikke har lyst til kødFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER