Aftensmad

Limestegt kylling med søde kartoffelfritter

af Mai Knauer 28. juli 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på nemme retter der ikke kræver lang tid i køkkenet. Her får du opskriften på limestegt kylling med søde kartoffelfritter

Limestegt kylling med søde kartoffelfritter til 4 personer

Søde kartofler har en helt anden smag end almindelige, men i en snæver vending kan de her erstattes med bagekartofler.

INGREDIENSER lidt olivenolie 4 kyllingebryster med skind salt og friskkværnet peber 2 ovnfaste fade   LIMEMARINADE 1 fed hvidløg saft og skal af 2  usprøjtede limefrugter 1 tsk. salt 1 tsk. stødt koriander friskkværnet peber   SØD KARTOFFELFRITTER 800 g søde kartofler salt og friskkværnet peber   LIMEMAYO 150 g god mayonnaise 1 bundt frisk koriander saft af 1 limefrugt   SALAT 2 hjertesalater 1 spsk. olivenolie 1 spsk. balsamicoeddike  

Opskrift - sådan laver du limestegt kylling med søde kartoffelfritter

  1. Limemarinade: Pil og hak hvidløget. Bland det med fintrevet limeskal og limesaft i en skål, og rør de øvrige ingredienser til marinaden i.   2. Tænd ovnen på 250°. Smør 2 ovnfade med olie, og læg kyllingebrysterne i det ene fad med skindet opad. Rids skindet med en skarp kniv, og hæld limemarinade over.   3. Sød kartoffel-fritter: Skrub  de søde kartofler. Skær dem i tynde bjælker. Fordel dem i det andet ovnfad, og krydr med salt og peber. Steg kyllingebryster og søde kartofler i ovnen i ca. 25 minutter.   4. Limemayo: Rør mayonnaise med finthakket koriander og limesaft.   5. Salat: Skyl salaterne, og vend med olie og eddike. Servér kyllingebrysterne med salat, fritter og limemayo.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Ricottatærter med lime og friske tomater - Få opskriften her

Sprødstegt fisk med glasnudelsalat og peanuts - Få opskriften her

Pasta med aubergine-tomat-sauce - Få opskriften her

Misomarineret oksekød med auberginesalat - Få opskriften her