Aftensmad

Lasagne

af Louisa Lorang 4. oktober 2010
Foto: Anders Schønnemann
Verdens bedste lasagne opskrift! Se den her!

 

Lasagne til 2 personer:

1 løg, hakket2 gulerødder, revne4 fed hvidløg, hakkedelidt olie til stegning300 g magert hakket oksekød2 spsk. tomatpuré1 dåse hakkede tomater,2-3 tsk. tørret oregano½ tsk. sukkersalt og peber 

Endvidere:

1½ spsk. smør2 spsk. melca. 3 dl mælkrevet muskatnød6 lasagneplader, gerne grove100 g revet ost 

Tilbehør:

100 g blandet salatolie og eddike 

Sådan gør du:

Sautér løg, gulerødder og hvidløg i lidt olie i en varm stor gryde. Lad det stege i 5-6 minutter, dog uden at det tager farve.Tag det op, eller skub det hen i hjørnet af gryden (hvis den er stor nok), og brun kødet til din lasagne, evt. med lidt mere olie. Rør det hele sammen, kom tomatpuré på, og lad det stege lidt. Tilsæt dåsetomater, oregano, sukker og salt og peber, og lad det småboble i 20 minutter. Smag til.Smelt smørret i en kasserolle, og pisk melet i. Lad det samle sig, og tilsæt mælken, lidt ad gangen. Pisk hele tiden, så saucen bliver tyk og blank. Smag til med salt og revet muskatnød.Brug et ovnfast fad til din lasagne. Smør lidt bechamelsauce i bunden, læg lasagneplader på og top med halvdelen af kødsaucen. Gentag, og top med revet ost. Bag din lasagne i en forvarmet ovn ved 180° i 25-30 minutter, eller til pladerne er møre. Servér din lasagne med salat.