
Lammekrone med pistacienødder og ratatouille

Foto: Lars Ranek
Lammekrone med pistacienødder og ratatouille til 6 personer
Ingredienser
200 g lammeryg (lammekrone) pr. person
skal af ¼ økocitron
50 g hakkede, usaltede pistacienødder
2 fed hvidløg, finthakket
havsalt og friskkværnet peber
Pynt:
hakket persille
Ratatouille:
½ dl god olivenolie
1 lille aubergine
1 lille squash
1 gul peberfrugter
½ rød chili, finthakket
8 blommetomater delt i både
2 skalotteløg i fine terninger
2 fed hvidløg i fine terninger
havsalt og friskkværnet peber
4 stilke timian
Tilbehør:
godt brød
Opskrift - Sådan laver du lammekrone med pistacienødder og ratatouille
1. Rids fedtsiden på lammet. Steg kødet på en tør pande med fedtkanten nedad, til den er flot gylden. Vend kødet, og steg i 1 minut. Bland pistacienødder, hvidløg og citronskal sammen, og drys på kødet. Krydr med salt og peber.
2. Steg kødet færdig i en 180° varm ovn i 12-15 minutter. Lad det hvile i 5 minutter, og skær ud, så hver person får to-tre ben. Pynt med persille.
3. Vask grøntsagerne, og skær dem i ensartede, rustikke stykker. Varm en gryde op med olie, og sautér grøntsagerne. Krydr godt med salt, peber og timian. Lad retten simre i ca. 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Servér til lammekødet sammen med et godt brød.