lammekrone
Mad

Lammekrone med pistacienødder og ratatouille

17. maj 2013
Af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Lammekrone med krydret ratatouille - uhm...! Husk, at du kan brune lammet af om morgenen, så skal det bare steges færdigt i 20 minutter før servering

Lammekrone med pistacienødder og ratatouille til 6 personer

Ingredienser

200 g lammeryg (lammekrone) pr. person
skal af ¼ økocitron
50 g hakkede, usaltede pistacienødder
2 fed hvidløg, finthakket
havsalt og friskkværnet peber

Pynt:
hakket persille

Ratatouille:
½ dl god olivenolie
1 lille aubergine
1 lille squash
1 gul peberfrugter
½ rød chili, finthakket
8 blommetomater delt i både
2 skalotteløg i fine terninger
2 fed hvidløg i fine terninger
havsalt og friskkværnet peber
4 stilke timian

Tilbehør:
godt brød

Opskrift - Sådan laver du lammekrone med pistacienødder og ratatouille

1. Rids fedtsiden på lammet. Steg kødet på en tør pande med fedtkanten nedad, til den er flot gylden. Vend kødet, og steg i 1 minut. Bland pistacienødder, hvidløg og citronskal sammen, og drys på kødet. Krydr med salt og peber.
2. Steg kødet færdig i en 180° varm ovn i 12-15 minutter. Lad det hvile i 5 minutter, og skær ud, så hver person får to-tre ben. Pynt med persille.
3. Vask grøntsagerne, og skær dem i ensartede, rustikke stykker. Varm en gryde op med olie, og sautér grøntsagerne. Krydr godt med salt, peber og timian. Lad retten simre i ca. 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Servér til lammekødet sammen med et godt brød.

Læs også