Aftensmad

Kylling souvlaki

11. februar 2010
af Lone Kjær
TID: Ca. 30 min. + tid til marineringSouvlaki er populær græsk »fast food«, bestående af grillet kød og grøntsager, ofte serveret med pitabrød. Denne

TID: Ca. 30 min. + tid til marineringSouvlaki er populær græsk »fast food«, bestående af grillet kød og grøntsager, ofte serveret med pitabrød. Denne udgave er med kylling, men kan sagtens tilberedes med afpudset lammekød, hvis man foretrækker det i stedet.4 stk. kyllingebryst uden skind og ben, 520 gMarinade:2 spsk citronsaft1 spsk olivenolie1 tsk rørsukker1 spsk hakket frisk oregano1 spsk hakket frisk timianSalat:4 tomater1 rødløg25 g oliven1 potte frisk basilikum (kan erstattes af 1 bundt bredbladet persille)100 g salakis lightDressing:1 dl yoghurt naturel1 fed hvidløgSalt og peberTilbehør:4 fladbrød ellerpitabrød1. Rør citronsaft, olivenolie, rørsukker, oregano og timian sammen i en skål. Hæld marinaden i en frysepose.2. Skær kyllingen i grove tern og læg kødet i fryseposen, bind en knude og gnid marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere i køleskabet i ca. 30 min.3. Skær tomater og rødløg i både og kom dem i en skål. Tilsæt oliven, basilikum og smuldret salakis. Vend godt rundt.4. Sæt kødet på spyd og grill det ca. 5 min. på hver side, til det er mørt.5. Rør en dressing af yoghurt naturel og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.6. Tag kødet af spyddene og vend det med salaten. Server toppet på flad- eller pitabrød og dryp yoghurtdressingen over.TIP: Jeg har brugt salakis i stedet for fetaost, fordi den har en rigtig god smag og samtidig er fedtfattig.Energi pr. person 550 kcal. Fordelt på: protein 29%, kulhydrat 43%, fedt 28%