Aftensmad

Karrysuppe med kylling

17. februar 2010
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Skøn sødlig karrysuppe med masser af smag. Riv kyllingekødet i fine trevler, når det er kogt. Du kan også bruge det i en salat og spise suppen uden kød

(4 personer)1 løg, finthakket1 stort æble, revet1 revet gulerod2 fed hakket hvidløg1 spsk. karry2 spsk. olie8 dl vand/hønsebouillon1 lille kvist timian2 kyllingebryster1 lille porre, finthakket½-1 dl madlavningsfløde, 18 %1 dl rosinerevt. ½ dl pinjekerner eller grofthakkede smuttede mandlerevt. 1 spsk. hakket persilleRiv og snit alle grøntsagerne, men hold porren for sig selv. Varm olien op i en stor gryde, og svits karryen med de første grøntsager. Kom bouillon og timian i, og bring det i kog. Læg kyllingen i, og kog under låg ved svag varme i 20-30 minutter. Tag kødet op. Blend evt. suppen direkte i gryden, eller lad den være rustik. Kom fløde, porre og rosiner i, kog det 3-5 minutter, og smag til. Riv kødet i trevler med en gaffel. Bland med pinjekerner og persille, og servér det til suppen, eller kog det med et øjeblik.