frikadeller
Aftensmad

Julekrydrede frikadeller og fennikelslaw

af Emma Martiny 14. december 2017
Foto: Nina Malling
Krydrede frikadeller smager herligt og går fantastisk til frisk slaw. Her får du opskriften på julekrydrede frikadeller og fennikelslaw

Julekrydrede frikadeller og fennikelslaw 

Tid: 40 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 500 g hakket kalve- og svinekød 1 løg 1 æg 1 dl finvalsede havregryn 1 dl mælk 1 tsk. revet muskatnød ½ tsk. allehånde ½ tsk. stødt ingefær salt og friskkværnet peber smør til stegning  
  TILBEHØR 500 g små kartofler  
  FENNIKELSLAW 2 fennikler  ½ hvidkål 2 usprøjtede appelsiner 3 spsk. olivenolie saft af ½ citron 1 tsk. honning 1 tsk. dijonsennep salt og friskkværnet peber 50 g mandler   PRØV OGSÅ: Lakse-frikadeller med estragon  

Opskrift - sådan laver du julekrydrede frikadeller og fennikelslaw 

1. Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med løg, æg, havregryn, mælk og krydderier. Stil farsen på køl i 30 minutter.   2. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 15 minutter, til de er møre.   3. FENNIKELSLAW: Rens og snit fennikler og hvidkål. Rør fintrevet appelsinskal sammen med olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber. Vend dressingen sammen med fennikel og hvidkål. Skær appelsinkødet i mindre stykker, og bland det i salaten. Rist og hak mandlerne, og drys dem over salaten.   4. Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med kogte kartofler og fennikelslaw.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pizza med rødbede, sprød grønkål og feta - Få opskriften her

Tirsdag: Andelår med ristet rosenkålssalat - Få opskriften her

Onsdag: Marokkansk grøntsagsgryde - Få opskriften her

Fredag: Kulmule med gnocchi og ristet blomkål - Få opskriften her