Julebiscotti

14. december 2010
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen, Regi: venligst udlånt af Rosendahl
Den klassiske toscanske småkage i en julet udgave med mandler og tranebær.

Julebiscotti
(tid: 15 min. + Bagning ca. 20 min. + 25 min. Ca. 30 stk.)

Ingredienser Fremgangsmåde 150 g rørsukker
1 spsk vaniljesukker med ægte
vanilje (f.eks. Dr. Oetkers)
2 æg str. L
250 g hvedemel
1 tsk salt
50 g smuttede mandler
100 g soltørrede tranebær
½ dl sukker
1 tsk stødt kanel

Energi pr. kage: 73 kcal.
Fordelt på: protein 9%,
kulhydrat 76%, fedt 15%
 

1. Pisk sukker, vaniljesukker og æg luftigt og skummende.

2. Bland mel, salt, mandler og tranebær.

3. Rør melblandingen sammen med æggesnapsen og kom lidt vand ved, hvis dejen er for tør. Ælt dejen sammen.

4. Tril dejen til lange stænger, ca. 4 cm bredde og 3 cm høje.

5. Bland sukker og kanel, rul stængerne heri og læg på en bageplade med bagepapir.

6. Bag stængerne ved 180 grader i ca. 20 min. Tag kagerne ud, afkøl og skær dem i skiver på skrå.

7. Læg kagerne på bagepladen og bag dem igen, til de er sprøde og tørre ved 125 grader i ca. 25 min.

8. Afkøl og opbevar i en lufttæt beholder.

 

Her er 6 opskrifter på juleguf i den sunde ende - velbekomme!

Daddel- og
abrikosguf
Julebiscotti Trøfler Kanelfingre Müslikugler Svesketrøffel