jomfruhummer

Grillet jomfruhummer med gremolata

8. juli 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Delikat og noget ud over det sædvanlige – grillede jomfruhummere giver din sommerflirt masser af gode vibrationer. Her får du opskriften på grillet jomfruhummer med gremolata

Grillet jomfruhummer med gremolata til 2 personer

Tid: 20 minutter

DET SKAL DU BRUGE

6 jomfruhummere

olivenolie til pensling

salt og friskkværnet peber

GREMOLATA

1 usprøjtet citron

2 spsk. bredbladet persille

1 fed hvidløg

4 spsk. olivenolie

PRØV OGSÅ: Fiskesuppe med muslinger, torsk og jomfruhummer

Opskrift - sådan laver du Grillet jomfruhummer med gremolata

1. Flæk jomfruhummerne, og fjern tarmen. Pensl jomfruhummerne med olie, og krydr med salt og peber. Grill dem i 2 minutter med kødsiden nedad på en varm grill eller (grill)pande.

2. GREMOLATA: Riv skallen af citronen ned i en skål. Skær citronen over på langs, og grill den, til den har mørke grillstriber. Rør finthakket persille, finthakket hvidløg, olie og citronskal sammen. Dryp gremolataen over de grillede jomfruhummere, og pres lidt af den grillede citron over ved servering.

PRØV OGSÅ: Grillet tortilla med parmaskinke og tomatsalsa