Aftensmad

Grillet halloumi-salat

af Gitte Heidi Rasmussen 25. juli 2013
Foto: Bjørn Jakobsen
Skøn sommerlig salat inspireret af det græske køkken - perfekt som tilbehør til grillmaden eller som forret.

Tid: ca. 30 min.

Grillet halloumi-salat

Dette skal du bruge til grillet halloumi-salat2 peberfrugter1 squashOlie til pensling12 tynde skiver baguette eller ciabatta1 fed hvidløg8 cocktailtomater1 pakke halloumi1 spsk balsamico2 spsk olivenolieSalt, peber1 bdt. basilikumSalat med laks og asparges - få opskriften herSådan gør duHalvér peberfrugterne, fjern kernerne, og tryk dem flade. Grill dem på skindsiden, til skindet bobler op og bliver mørkt. Skær squashen i tynde skiver på langs, brug evt. en ostehøvl. Pensl med lidt olie, og grill dem hurtigt på begge sider. Dryp brødene med en blanding af knust hvidløg og olivenolie, og grill dem sprøde og gyldne. Halvér og grill tomaterne. Skær osten i skiver, og grill dem hurtigt på begge sider. Pil skindet af peberfrugterne, skær dem i grove terninger eller strimler, og anret dem med squash, brød, tomater og halloumi på et stort fad eller på tallerkener. Pisk en dressing af balsamico, olivenolie, salt og peber, dryp den over salaten, drys med basilikum og servér straks.Få også opskriften på rustik bønnesalat her