Aftensmad

Grillet halloumi-salat

25. juli 2013
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Skøn sommerlig salat inspireret af det græske køkken - perfekt som tilbehør til grillmaden eller som forret.

Tid: ca. 30 min.

Grillet halloumi-salat

Dette skal du bruge til grillet halloumi-salat

2 peberfrugter

1 squash

Olie til pensling

12 tynde skiver baguette eller ciabatta

1 fed hvidløg

8 cocktailtomater

1 pakke halloumi

1 spsk balsamico

2 spsk olivenolie

Salt, peber

1 bdt. basilikum Salat med laks og asparges - få opskriften her Sådan gør du Halvér peberfrugterne, fjern kernerne, og tryk dem flade. Grill dem på skindsiden, til skindet bobler op og bliver mørkt. Skær squashen i tynde skiver på langs, brug evt. en ostehøvl. Pensl med lidt olie, og grill dem hurtigt på begge sider.

Dryp brødene med en blanding af knust hvidløg og olivenolie, og grill dem sprøde og gyldne. Halvér og grill tomaterne. Skær osten i skiver, og grill dem hurtigt på begge sider.

Pil skindet af peberfrugterne, skær dem i grove terninger eller strimler, og anret dem med squash, brød, tomater og halloumi på et stort fad eller på tallerkener.

Pisk en dressing af balsamico, olivenolie, salt og peber, dryp den over salaten, drys med basilikum og servér straks. Få også opskriften på rustik bønnesalat her