
Aftensmad
Gæstemiddag: Invitér gæster til grillaften
6. juli 2018af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Vil du gerne tage dine grillfærdigheder til det næste niveau, kan du imponere dine gæster med en dejlig trerettersmenu, der sender de sædvanlige hotdogs til tælling.
3 LÆKRE GRILLRETTER
Alle opskrifterne er til 4 personer
Forret: Grillet spidskål med syrnet fløde og rejer (30 min)

DET SKAL DU BRUGE
1 lille sommerspidskål
2 spsk. olivenolie til stegning
125 g hindbær
1 håndfuld dild og brøndkarse
150 g rejer
SYRNET FLØDE
1½ dl piskefløde
1 citron
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
SÅDAN GØR DU
1. Fjern de yderste blade på spidskålen, og del den i kvarter. Pensl med olie, og steg dem på alle sider på en varm havegrill.
2. SYRNET FLØDE: Rør fløde sammen med citronsaft, sennep, honning, salt og peber. Lad dressingen trække i 10 minutter, og hæld den over den grillede spidskål.
3. SERVERING: Fordel hindbær og krydderurter over spidskålen. Top med rejer, og servér straks.
Hovedret: Helleflyndersteaks med dildkartofler (30 min)

DET SKAL DU BRUGE
4 helleflyndersteaks (a 150-200 g)
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 bundt citrontimian
50 g smør
DILDKARTOFLER
650 g små kartofler
salt
1 bundt dild
2 spsk. olivenolie
saft og skal af 1 usprøjtet citron
TIL SERVERING
grøn salat
SÅDAN GØR DU
1. Pensl helleflyndersteakene med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem ved høj varme på havegrillen i 1-2 minutter. Læg citrontimian i et ovnfast fad, og fordel smør i tern over. Læg steakene ovenpå og lad dem stege færdige ved indirekte varme i ca. 10 minutter.
2. DILDKARTOFLER: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand med dild-stilke. Hæld vandet fra, og vend kartoflerne med olie, fintrevet citronskal, citronsaft og finthakkede dildtoppe.
3. SERVERING: Servér helleflyndersteaks med dildkartofler og en grøn salat.
French toast med jordbær og fløde (20 min)

DET SKAL DU BRUGE
4 skiver hvedebrød
1 æg
1 dl mælk
5 spsk. rørsukker
TIL SERVERING
400 g jordbær
2½ dl piskefløde
citronverbena eller mynte
SÅDAN GØR DU
1. Vend brødet i en blanding af æg, mælk og 1 spsk. rørsukker. Drys det resterende sukker over brødene, og grill dem ved høj varme på en havegrill, så sukkeret karamelliserer (du kan også stege dem i smør på en pande og brænde sukkeret med en lille creme brulé-brænder).
2. SERVERING: Rens jordbærrene, og skær dem i kvarter. Pisk fløden til skum. Servér de lune french toast med jordbær, flødeskum og citronverbena eller mynte.
PRØV OGSÅ: Flere gode grillretter til gæster