Aftensmad

Gæstemiddag: Invitér gæster til grillaften

6. juli 2018
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Vil du gerne tage dine grillfærdigheder til det næste niveau, kan du imponere dine gæster med en dejlig trerettersmenu, der sender de sædvanlige hotdogs til tælling.

3 LÆKRE GRILLRETTER

Alle opskrifterne er til 4 personer

Forret: Grillet spidskål med syrnet fløde og rejer (30 min)

DET SKAL DU BRUGE 1 lille sommerspidskål 2 spsk. olivenolie til stegning 125 g hindbær 1 håndfuld dild og brøndkarse 150 g rejer   SYRNET FLØDE 1½ dl piskefløde 1 citron 1 tsk. dijonsennep 1 tsk. honning salt og friskkværnet peber   SÅDAN GØR DU 1. Fjern de yderste blade på spidskålen, og del den i kvarter. Pensl med olie, og steg dem på alle sider på en varm havegrill. 2. SYRNET FLØDE: Rør fløde sammen med citronsaft, sennep, honning, salt og peber. Lad dressingen trække i 10 minutter, og hæld den over den grillede spidskål. 3. SERVERING: Fordel hindbær og krydderurter over spidskålen. Top med rejer, og servér straks.  
  Hovedret: Helleflyndersteaks med dildkartofler (30 min)
DET SKAL DU BRUGE 4 helleflyndersteaks (a 150-200 g)  2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 1 bundt citrontimian 50 g smør   DILDKARTOFLER 650 g små kartofler salt 1 bundt dild 2 spsk. olivenolie saft og skal af 1 usprøjtet citron   TIL SERVERING grøn salat   SÅDAN GØR DU 1. Pensl helleflyndersteakene med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem ved høj varme på havegrillen i 1-2 minutter. Læg citrontimian i et ovnfast fad, og fordel smør i tern over. Læg steakene ovenpå og lad dem stege færdige ved indirekte varme i ca. 10 minutter. 2. DILDKARTOFLER: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand med dild-stilke. Hæld vandet fra, og vend kartoflerne med olie, fintrevet citronskal, citronsaft og finthakkede dildtoppe. 3. SERVERING: Servér helleflyndersteaks med dildkartofler og en grøn salat.  
  French toast med jordbær og fløde (20 min)
DET SKAL DU BRUGE 4 skiver hvedebrød 1 æg 1 dl mælk 5 spsk. rørsukker   TIL SERVERING 400 g jordbær 2½ dl piskefløde citronverbena eller mynte   SÅDAN GØR DU 1. Vend brødet i en blanding af æg, mælk og 1 spsk. rørsukker. Drys det resterende sukker over brødene, og grill dem ved høj varme på en havegrill, så sukkeret karamelliserer (du kan også stege dem i smør på en pande og brænde sukkeret med en lille creme brulé-brænder). 2. SERVERING: Rens jordbærrene, og skær dem i kvarter. Pisk fløden til skum. Servér de lune french toast med jordbær, flødeskum og citronverbena eller mynte.

PRØV OGSÅ: Flere gode grillretter til gæster

Læs også