Aftensmad

Cremet pasta med valnødder og sorte trompetsvampe

28. september 2013
af Mari Harjula, Johanna Ilander og Anja Leppänen
Foto: Arto Vuohelainen
Cremet pasta med valnødder og svampe er en dejlig lunende efterårsret. Opskriften er nem og resultatet er en lækker cremet pastaret.

4 pers.

Det skal du bruge300-400 g sorte trompetsvampe eller champignoner2 skalotteløg1 spsk smør eller olie2 dl madlavningsfløde2-3 spsk kyllinge- eller grøntsagsbouillonSalt, peber1 spsk finthakket estragon eller 1 tsk tørret 2-3 spsk hakket persille100 g mascarpone1 stænk sherry eller madeira, kan udelades400 g pasta, f.eks. tagliatelle eller penne½ dl valnødderParmesan

Lad temaet for menuen være italiensk med svampe. Til forret kan du lave disse svampebruscetta. Få opskriften her

Sådan gør duRens svampene, og skær dem i mundrette stykker. Hak løgene, og lad svampe og løg stege i lidt olie eller smør i en gryde, til de er bløde. Tilsæt fløde, bouillon, salt, peber og krydderurter, og bring saucen i kog. Tilsæt mascarpone og evt. sherry eller madeira, og lad saucen koge igennem i 1 min.Kog pastaen efter pakkens anvisning. Afdryp godt, og bland den godt med svampesaucen. Hak valnødderne, og hæld dem over retten sammen med friskrevet parmesanost inden servering.

Som den perfekte afslutning på din italienske menu skal du selvfølgelig have tiramisu. Og vil du samtidig gennemføre svampetemaet, er tiramisu også en dejligt svampet dessert

Vil du hellere have chokoladekage til dessert, kan du klikke dig igennem galleriet herunder