crabcakes
Aftensmad

Crabcakes med ærtedip

21. april 2017
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Det søde krabbekød egner sig virkelig godt til at lave de såkaldte crabcakes af. Egentlig er det bare krabbefrikadeller, og de er også gode på madpakken! Her får du opskriften på crabcakes med ærtedip

Crabcakes med ærtedip

Tid: 45 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 350 g krabbekød fra dåse 1 æg 2 spsk. hvedemel 1 løg 2 spsk. finthakket dild salt og friskkværnet peber  
  PANERING 3 spsk. hvedemel salt og friskkværnet peber 1 æg 3 spsk. pankorasp neutral olie til stegning   ÆRTEDIP 300 g ærter (fra frost, optøede) 3 spsk. cremefraiche 18 % 3 spsk. olivenolie 2 spsk. finthakket mynte saft af ½ citron salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING godt brød   PRØV OGSÅ: Crabcakes med chilimayonnaise  

Opskrift - sådan laver du crabcakes med ærtedip

  1. Dryp krabbekødet fri for væde. Rør krabbekød med æg og mel. Pil og hak løget. Vend løg og hakket dild i krabbefarsen, og krydr med salt og peber. Form kugler af farsen på størrelse med golfbolde.   2. PANERING: Vend krabbekuglerne i mel krydret med salt og peber. Vend dem herefter i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp. Steg dem i rigelig olie i 3-4 minutter på hver side i en dyb pande, til de er lysebrune og gennemstegte. Sørg for, at olien ikke bliver for varm, så paneringen branker. Lad de færdigstegte crabcakes dryppe af på fedtsugende papir, og drys med salt.   3. ÆRTEDIP: Blend ærter, creme-fraiche, olie og mynte til en fin creme i en blender eller foodprocessor. Smag til med citronsaft, salt og peber, og servér dippen til de lune crabcakes. Spis brød til.   PRØV OGSÅ: Grillet jomfruhummer med gremolata