Aftensmad

Citronkylling i fad med ansjoser

31. oktober 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er citronkylling i fad med ansjoser. Få opskriften her

Citronkylling i fad med ansjoser til 2 personer (slowfood)

Her er nok til 3-4 personer – eller gode rester til lørdagen.

INGREDIENSER1 kyllingolivenolie2 økocitroner4-6 ansjoser4 fed hvidløg3 rødløg800 g små kartofler1 blomkål i mundrette stykker3-4 spsk. olivenoliesaltmasser af hakket bredbladet persillesalt og peber

TILBEHØRen stor salat

Sådan laver du citronkylling i fad med ansjoser

1. Del kyllingen i 10 stykker: 2 underlår, 2 overlår, 4 bryststykker, 2 vinger. Brun dem godt i olivenolie på en varm pande. Skær citronerne i både. Hak ansjoser og hvidløg, og skær rødløgene i både.

2. Vend kylling, citron, ansjos, hvidløg, rødløg, kartofler og blomkål sammen med 3-4 spsk. olivenolie, og kom det hele i et ovnfast fad. Krydr med salt, og steg det ved 200° i en varm ovn i ca. 50-60 minutter, eller til kyllingen er gennemtilberedt, og kartoflerne er møre. Vend rundt i det undervejs.

3. Vend persille i, krydr med salt og peber, og servér straks med en stor salat til.

TIP: Retten er også skøn uden ansjoser. Men de giver en god dybde og smager ikke af fisk.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Pasta med persille og ansjoser - Få opskriften her

TIRSDAG: Oksekød og grønne bønner i rød karry - Få opskriften her

ONSDAG: Stegte nudler med svinekød - Få opskriften her

TORSDAG: Laks i rød karry - Få opskriften her