Aftensmad

BBQ-kylling med det hele

31. august 2015
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Prøv det amerikanske køkken og glæd familien med den helt store BBQ-menu

Ingredienser:

450 g kyllinge-brystfilet 

¾ dl ketchup

½ dl bouillon

1 spsk æbleeddike

1 spsk soja

1 tsk paprika

½ tsk chiliflager

1 spsk sukker

Salt, peber

POTATO WEDGES:

750 g kartofler

½ dl smagsneutral olie

1 tsk salt

1 spsk sukker

1 spsk paprika

½ tsk chilipulver

SALAT MED BLÅ DRESSING:

½ romaniesalat

50 g Danablu

1 spsk mayonnaise  

½ dl mælk

TOMATSALAT:

4 tomater

4 soltørrede tomater

1 lille fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 spsk æbleeddike

1 tsk frisk timian

1 tsk sukker

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Skær kartofler i både og vend dem i olie. Læg på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 45 min.

Rør ketchup, bouillon, eddike, soja, paprika, chili og sukker sammen og smag til med salt og peber. 

Læg kødet i et ovnfast fad, hæld marinaden over og sæt fadet ind til kartoflerne og steg det med i 30 min.

Bland salt, sukker, paprika og chili og drys over kartoflerne, når de kommer ud af ovnen.

Skyl og tør salaten og skær i mundrette stykker. Smuld og blend osten med mayonnaise og mælk.

Smag til med peber og vend dressingen med salaten.Skær de to slags tomater i terninger og læg i en skål.

Pres hvidløg over og hæld olie og eddike over. Krydr med timian, sukker, salt og peber, vend og server til kartoffelbåde, salat og skiver af kødet.

I galleriet herunder kan du finde inspiration i 25 opskrifter om grillmad