Aftensmad

Bagt laksefilet med estragon

14. oktober 2011
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Køb et stykke laks hos din fiskehandler, og bag det i papir, så det er dejlig saftigt. Du kan bruge andre krydderurter som dild og kørvel og evt. krydre med stødte fennikelfrø. Har du laks i de almindelige portionsstykker, kan du lave dem på samme måde

(3-4 personer)600-700 g laksefilet uden skindsalt og kværnet peber1 økocitron2-3 kviste frisk estragonevt. bomuldssnorbagepapir og olieTILBEHØR:500 g friske spinatblade eller 1 pose frosset helbladet spinat, 450 g1 dåse artiskokhjerter1 fed hvidløg i tynde skiver20 g smør1 dl piskeflødeTILBEHØR:brød eller små kartoflerSkær laksen igennem på langs, og fjern evt. små ben. Skær også den brune hinde af, hvis den stadig er på. Krydr laksen med salt og peber, og læg tynde skiver citron og estragonkviste på det ene stykke. Læg det andet ovenpå, så tykkelsen er så ensartet som muligt. Bind evt. med snor, men det er ikke nødvendigt. Smør et stykke bagepapir med olie, og læg fisken på. Pak det omkring, luk pakken godt, og læg den på en plade. Bag den midt i en 220° varm ovn i 15-20 minutter efter tykkelse. Mærk, om den føles fast, men ikke hård. Tag pakken ud, og lav tilbehøret. Skyl og nip spinaten. Skær artikskokhjerterne i kvarter. Svits spinat og hvidløg i smørret, til det lige falder sammen. Hæld fløden ved, og vend artiskokhjerter i. Varm det igennem, og smag til med salt og peber. Åbn laksepakken, og servér den med spinaten og evt. andet tilbehør.Prøv også: Salat med hvide bønner