Aftensmad

Bagt kyllingebryst i pergament

10. juni 2011
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Pakkerne med kylling, tomat, kapers, oliven, citron og krydderurter er ultra nemme og hurtig mad (også til mange). Og dejlige til en afveksling fra alt det stegte

Saltede kapers, som jeg foreslår, er mere sprøde og intense i smagen end de almindelige og virkelig værd at prøve. De fås i supermarkeder, men husk endelig, at de skal udblødes før brug!

2 personer)pergament- eller bagepapir2 kyllingebrystfileterlidt salt og kværnet peberlidt frisk timianeller rosmarinsaft og skal af 1 økocitron1 bakke små cherry-eller blommetomater,250-300 g1-2 spsk. saltedeeller alm. små kapers2 spsk. små sorte oliven(med eller uden sten)1-2 spsk. olivenolie

TILBEHØR:frisk pasta med fintsnittede forårsløg

Hvis du bruger saltede kapers, skal de udblødes i ½-1 time i koldt vand før brug.Gør to pakker klar af pergament- eller bagepapir. Læg et stykke kylling i hver. Drys med salt, peber, lidt timian eller rosmarinkviste og fintrevet citronskal. Dryp saften over. Drys med kapers og oliven, og læg halve små tomater rundt omkring. Dryp til sidst med olien. Luk pakkerne godt, både i enderne og foroven. Brug evt. små clips. Læg pakkerne i et fad, og sæt dem på næstnederste rille i en 200° varm ovn. Giv dem ca. 20 minutter. Kog imens en portion frisk pasta, lad den dryppe af, og vend med fintsnittet forårsløg og lidt olivenolie. Åbn forsigtigt pakkerne, og vip indholdet over på tallerkenen, eller servér kyllingen i pakkerne.

RELEVANTE LINKS

Crostini med gedeost
Ristede kæmperavioli