
Bacon giver en god smag i ærtesuppen, men kan sagtens udelades, hvis du ønsker ren grøntsagssuppe.
1. Ærtesuppe: Pil forårsløg og hvidløg fint. Skær bacon i strimler, og steg dem let sammen med forårsløg og hvidløg i olie i en gryde. Vend ærterne i, og lad dem stege med i et par minutter. Hæld hvidvin ved, og lad den dampe af. Tilsæt bouillon, og lad det hele simre under låg i 10-15 minutter.
2. Rejespyd: Tænd ovnen på 200°. Pil evt. skallen af rejerne. Sæt rejerne på grillspyddene, og pensl dem med en blanding af olivenolie og hakket hvidløg. Grill dem i ovnen i ca. 5 minutter. Dryp lidt citronsaft over dem lige inden servering.
3. Blend den færdige ærtesuppe, gerne med en stavblender direkte i gryden. Smag suppen til med salt og peber. Rør fløde i suppen, og varm den op. Servér ærtesuppensuppen med lidt plukket mynte på toppen og de grillede rejespyd som tilbehør.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER