Mad
15. juli 2015Ærtepuré med hvid fisk
En let og sommerlig ret til terrassen
Af: Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
TID: 20 MIN
Opskriften er til 4 personer
Ingredienser:
4 dl frosne ærter
1 lille blomkålshoved
3 spsk smør
2 spsk piskefløde
Salt, peber
600 g sandart eller torsk
Rugmel
1½ dl bælgede grønne ærter
Evt. ærtespirer og radiser
Fremgangsmåde:
Optø ærterne. Skær blomkålen i små buketter.
Kom ærter og blomkål i en lille gryde med 1 spsk smør og rist det i et par min. Dæk akkurat med vand og lad det koge op i 8 min.
Mos grøntsagerne groft, tilsæt 1 spsk smør og fløde.
Smag til med salt og peber og hold puréen varm.
Skær fisken i fire stykker og vend dem i rugmel.
Rist dem på en pande i smør i et par min. på alle sider, til de er gennemstegte.
Tilsæt de friske ærter i ærtepuréen og anret den med stegt fisk.
Pynt evt. med radiser og friske ærtespirer.