Mad

Æggekage med kartofler og tomat-topping

af Louisa Lorang 14. februar 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er æggekage med kartofler og tomat-topping. Få opskriften her

1 sød kartoffel, ca. 300 g1 bagekartoffel, ca. 300 golie til stegning1 porre6 æg½ dl mælksalt og peber50 g revet ost, gerne gruyereENDVIDERE:1 rødløg i tynde skiver1 stor håndfuld plukket oregano250 g cherrytomater i halvelidt olivenolie og eddikesalt og peberTILBEHØR:evt. rugbrødSkræl kartoflerne, og skær dem i terninger. Rist dem i olie på en stor, varm og ovnfast pande. Lad dem stege i ca. 15 minutter, eller til de er møre, men uden at de tager alt for meget farve. Skær imens porren i skiver; skyl, og kom dem med på panden i et par minutter. Krydr med salt og peber.Pisk æggene med mælk og salt og peber og ost, og hæld æggemassen over kartoflerne. Lad dem stege lidt på den varme pande, og sæt så panden i en forvarmet ovn ved 200°, til den er gennemtilberedt. Det tager ca. 8-10 minutter, alt efter ovn og tykkelse, så hold øje.Vend imens løg, oregano og tomater med lidt olie og eddike.Servér æggekagen med tomat-topping og evt. rugbrød til.Opskriften er til 2 personer