Æblelommer med brombær
Mad

Æblelommer med brombær

24. oktober 2018
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Sprøde udenpå og fyldt med efterårets lækre brombær og æbler. Så er der lækkerier i en fart! Her får du opskriften på æblelommer med brombær
15 min8 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 rulle butterdej
  • 2 syrlige æbler
  • 100 g brombær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel
  • 1 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
  • 1 æg til pensling
  • evt. 2 spsk. perlesukker

Opskrift - sådan laver du æblelommer med brombær

Tænd ovnen på 180°. Skær butterdejen i 8 lige store stykker, evt. cirkelformede. Skyl æblerne, og skær dem i tern uden kernehus. Skyl brombær. Vend æbletern og brombær sammen med sukker, kanel og majsstivelse. Fordel frugtfyldet på den ene halvdel af hvert stykke butterdej; fold stykkerne sammen, og luk kanterne godt til, så fyldet ikke kan flyde ud under bagning. Pensl med sammenpisket æg, og drys evt. med perlesukker. Bag æblelommerne i ovnen i ca. 15 minutter, til overfladen er sprød og gylden. PRØV OGSÅ: Mormors æblekage
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også