Sprøde udenpå og fyldt med efterårets lækre brombær og æbler. Så er der lækkerier i en fart! Her får du opskriften på æblelommer med brombær
15 min8 personer
Tid i alt 45 min
DET SKAL DU BRUGE
1 rulle butterdej
2 syrlige æbler
100 g brombær
2 spsk. sukker
1 tsk. kanel
1 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
1 æg til pensling
evt. 2 spsk. perlesukker
Opskrift - sådan laver du æblelommer med brombær
Tænd ovnen på 180°. Skær butterdejen i 8 lige store stykker, evt. cirkelformede. Skyl æblerne, og skær dem i tern uden kernehus. Skyl brombær. Vend æbletern og brombær sammen med sukker, kanel og majsstivelse. Fordel frugtfyldet på den ene halvdel af hvert stykke butterdej; fold stykkerne sammen, og luk kanterne godt til, så fyldet ikke kan flyde ud under bagning. Pensl med sammenpisket æg, og drys evt. med perlesukker. Bag æblelommerne i ovnen i ca. 15 minutter, til overfladen er sprød og gylden. PRØV OGSÅ: Mormors æblekage