Nissin Foods - Cup Noodles
Annonce
Mad

7 ting, du ikke vidste, du virkelig gerne vil vide om asiatisk mad

15. juni 2021
Af Aller Creative Studio, annonce for Nissin Foods
Foto: Shutterstock
Asien har en rig madkultur. Den er propfyldt med velsmag, men også med anderledes traditioner og typer af mad. Det ved du nok godt. Men ved du også, hvornår du skal slubre, og at chokoladebarer kan smage af edamamebønner?
nissin

Gader, der summer af liv og oplyses af farverige neonlys. Bjergtagende landskaber og et rigt dyreliv. Store hvide sandstrande og brusende bølger. Fantastiske madkulturer, der er blandt verdens bedste … Jo, tak – vi kunne nok alle bruge en tur til et sted i Asien.

Mens vi stadig kun kan drømme om rejsen, kan vi heldigvis stadig spise den lækre asiatiske mad - OG blive klogere på nogle af de interessante madskikke og smagsoplevelser, det store asiatiske køkken byder på.

For vidste du f.eks., at …

… hvis du rejser til Japan, skal du være opmærksom på, om suppen er tilberedt med eller uden ris. Det regnes nemlig for høfligt at slubre, hvis det er en nudelsuppe. Og gerne højlydt. Her gælder det altså om at lægge Emma Gad til side og suge godt med luft med ind sammen med nudlerne. Det optimerer faktisk også smagen, og på den måde er der mindre risiko for, at man brænder sig på den varme mad. Er der ris i suppen, så skal du til gengæld helt droppe den slubrende lyd.

cuo noodles

Det er altså helt ok at slubre, hvis der er Cup Noodles på menuen. De nemme færdigretter findes både i suppevarianter og som klassiske wokretter. Alle varianter er baseret på autentiske asiatiske opskrifter, som giver en autentisk smagsoplevelse i hver eneste kop. Se alle varianterne her.

… edamamebønner ikke bare er gode til sushi. I Japan kan du såmænd også finde is med edamamesmag. Og chokoladebarer.

… i Kina spises suppe traditionelt set efter hovedretten, da man mener, at suppe er godt for fordøjelsen.

… det siges, at is, den slags vi gerne nyder i vafler eller på pinde, blev opfundet i Kina. Viden om processen, der skulle til for at lave is, tog Marco Polo med sig til Italien. And the rest is history.

… at suppe spises med spisepinde. Ja, du læste rigtigt. Brug spisepindene til at spise det, der er i suppen, og når du er færdig, tager du skålen op til munden og drikker. I det hele taget er der meget, man med fordel kan være opmærksom på, når det kommer til spisepinde. Det er eksempelvis en rigtig dårlig idé at stikke spisepindene lodret ned i maden, da netop det minder om en del af ceremonien i forbindelse med begravelser.

… hvis du er så heldig at få serveret sake på en restaurant, og den, der skænker op til dig, bliver ved med at hælde, selvom glasset er fuldt, så er det en måde at vise, at man påskønner dit besøg.

… nudler repræsenterer et langt liv. I hvert fald i kinesisk kultur. Derfor er det heller ikke, traditionelt set, god stil at skære dem over. Nudler serveres gerne i forbindelse med det kinesiske nytår, til fødselsdage og andre fejringer, og her skal de naturligvis helst være så lange som muligt for… lang nudel – langt liv.

Om Nissin Foods - Cup Noodles

Autentisk, varm og smagfuld mad på 3 minutter – Nissin Cup Noodles er de originale ’instant-nudler’ opfundet af grundlæggeren af Nissin Foods Momofuku Ando i 1958. I dag sælges Nissin Cup Noodles i over 80 lande over hele verden. Prøv både Wok Style og Soup Style og nyd de mange smagsoplevelser i de 12 lækre varianter lavet af gode råvarer og baseret på autentiske asiatiske opskrifter - helt uden smagsforstærkere. Se mere og find din favorit her.

Kilder: Kina-portal.dk, Nomiyarestaurant.com, Everintransit.com, mfl..

Læs også