Mad
29. april 20193 sunde og velsmagende snacks
Nogle gange skal der dejlige, knasende, salte sager til. Her får du tre sunde bud på lækre snacks.
Af: af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
3 SUNDE SNACKS
Grønne asparges med ærtehummus (15 min)
250 g grønne asparges150 g ærter fra frost1 tsk. tahin½ tsk. stødt spidskommen1 spsk. citronsaft1 spsk. vand Bræk den nederste, træede del af aspargesene og kassér enderne.Findel ærter, tahin, spidskommen, citronsaft og vand med en stavblender og smag til med salt og peber.Dyp aspargesene i hummussen. Energi pr. person: 117 kcal. Fordelt på: 17 % fedt, 25 % protein, 58 % kulhydrat
Grissini med oregano og parmesan (20 min)
280 g fuldkornspizzadej2 tsk. tørret oregano30 g parmesan Varm ovnen op til 200°.Rul pizzadejen ud og skær den i 1 cm brede strimler, ca. 16 stk. i alt. Drys strimlerne med oregano og parmesan, tril dem lidt og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.Bag dejstrimlerne sprøde i ovnen, ca. 12 min. Lad dem køle af på en rist. Energi pr. grissini: 49 kcal. Fordelt på: 21 % fedt, 14 % protein, 63 % kulhydrat
Kik-snack (10 min)
130 g kogte kikærter (gerne fra dåse)1 tsk. olivenolie1 tsk. røget paprika1 tsk. sesamfrø1 tsk. honning Skyl kikærterne i koldt vand og dup dem tørre.Rist kikærterne ved kraftig varme i olie tilsat paprika, sesam og honning, til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en rist, du har beklædt med et stykke bagepapir. Energi pr. person: 90 kcal. Fordelt på: 35 % fedt, 14 % protein, 51 % kulhydrat
PRØV OGSÅ: Sprøde asparagesstænger