https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/maj/bryst-prim.jpg
Selvudvikling

Ville du fjerne dine bryster?

14. maj 2013
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Skuespilleren Angelina Jolie har forarget det meste af verden ved at fortælle, at hun har fået fjernet begge sine bryster som en forebyggelse mod den brystkræft, som tog livet af hendes mor. For det er da et vanvittigt indgreb. Eller er det?

Skuespilleren Angelina Jolie har fået fjernet begge sine bryster for at forebygge risikoen for brystkræft. Det fortæller aviser verden over efter at skuespilleren selv har fortalt om indgrebet til avisen New York Times.

Skuespilleren afslører samtidig, at lægerne har informeret hende om, at hun har 87 procents chance for at få kræft på et tidspunkt og med tanke på, at Angelinas Jolies mor døde som blot 57-årig af sygdommen, har hun altså ikke følt, at hun havde noget egentligt valg.

Læs mere om Angelina Jolies valg på Alive.dk

"Alle kvinder der læser dette, håber jeg, at det hjælper at vide, at du har valgmuligheder. Jeg ønsker at opfordre alle kvinder, især hvis du har haft tilfælde af brystkræft eller kræft i æggestokkene i din familie, til at opsøge den information og de eksperter, der kan hjælpe dig igennem denne fase af dit liv, og at træffe dine egne beslutninger på et informativt grundlag", skriver Angelina Jolie.

Er det for voldsomt at fjerne sine bryster?
Men at Angelina Jolies baggrund for at fjerne sine bryster er både velovervejet og saglig ændrer ikke på, at det virker som et voldsomt indgreb. Måske for voldsomt? Her på redaktionene er vi meget i tvivl!
Nogle ville ikke tvivle et øjeblik, men med det samme få fjernet brysterne, hvis risikoen for at få brystkræft var 87%. Andre ville have svært ved det og hellere vente til sygdommen - eventuelt - var konstateret.

Men hvad er rigtigt og forkert? Kan man overhovedet udnævne noget som rigtigt og forkert i et tilfælde som dette?

Lige nu er vi ude og tale med en masse mennesker, som ved noget om den slags indgreb, så vi i morgen kan komme med en artikel, der kan belyse det svære valg langt mere grundigt. Men vi vil også rigtig gerne høre din mening og evt. tage den med i artiklen.

Så hvis du har nogen oplevelser med indgreb af denne slags eller bare tanker om, hvad du selv ville gøre i samme situation, så kom meget gerne med dem. Enten her, på Oestrogen.dk på Facebook eller ved at sende os en mail her!

Vi vil meget gerne høre din mening!

Læs også